NESTAO TELEFON ZVICEROVE ŽENE I PIŠTOLJ IZ SLUČAJA VELJE NEVOLJE! Ključni dokazi ukradeni iz depoa u Podgorici - sve odneli podzemnim tunelom!

Autor:

Hronika

09.03.2024

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestalo je 19 pištolja i pušaka, droga i mobilni telefoni.

NESTAO TELEFON ZVICEROVE ŽENE I PIŠTOLJ IZ SLUČAJA VELJE NEVOLJE! Ključni dokazi ukradeni iz depoa u Podgorici - sve odneli podzemnim tunelom!

Foto: e-stock. tanjug/ap, Rade Koprivica/Vlada Crne GoreRade Koprivica/Vlada Crne Gore

Mobilni telefon Tamare Zvicer, supruge vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, zajedno sa vlasničkim dokumentom na njenom imenu, te jednim od pištolja koji su oduzeti od članova kriminalne grupe odgovorne za pokušaj ubistva novinarke Olivere Lakić, navodno su ukradeni iz skladišta Višeg suda, prema nezvaničnim informacijama koje su dobile Vijesti.

Prema istim izvorima, grupa lopova takođe je odnela i pištolj - ključni dokaz u slučaju protiv optuženih za planiranje ubistva Beograđana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Ovo predstavlja samo deo ukradenih dokaza iz sudskog arhiva - prema popisu, utvrđeno je da nedostaje ukupno 19 pištolja i pušaka, određena količina droge, kao i još desetak mobilnih telefona.

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva, Duško Milanović, potvrdio je juče da im je dostavljen konačan izveštaj o popisu nedostajućih predmeta.

Sudija Vesna Kovačević je preksinoć, tokom emisije "Načisto", izjavila da je nakon šest meseci završen popis sudskih arhiva. Ona je objasnila da je proces trajao dugo zbog obimnosti posla i činjenice da se moglo raditi samo tokom druge smene.

Depo Višeg suda je provaljen u septembru prošle godine, a provala je primetena 11. septembra, kada su nadležni prvo uočili da su dokazi "samo" premešteni.

Tokom inspekcije depoa i brzog pregleda dokaza u ključnim predmetima, otkriveno je da su lopovi u depo ušli kroz podzemni prolaz iz Njegoševe ulice broj 12...

Prvi značajan trag u ovom slučaju, kombi koji su koristili osumnjičeni, policajci su pronašli 13. septembra.

Dan kasnije, otkrili su i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, koji je navodno bio njihova baza.

Tamošnji mediji izvestili su da je u Osnovnom sudu juče trebalo da počne suđenje Marjanu Vuljaju, jednom od osumnjičenih u slučaju iskopavanja tunela, jer je tokom istrage utvrđeno da je omogućio Katarini Baćović da koristi opojne droge.

Međutim, ni Vuljaj ni Baćović nisu se pojavili u sudnici...

- Sud će izdati naredbu Upravi policije za prinudno dovođenje okrivljenog Marjana Vuljaja, koji je uredno pozvan, ali se nije odazvao na poziv suda - izjavila je sudija Dragana Lubarda.

Tužilaštvo za iskopavanje tunela i provalu u depo Višeg suda sumnjiči četiri državljana Srbije.

Optužuju ODT i Predraga Mirotića, Ivicu Piperovića i Nikolu Milačića da su učestvovali u ovom kriminalnom poduhvatu...

Osumnjičeni Vladimir Erić trenutno se nalazi u švedskom ekstradicionom pritvoru.

Iz Ministarstva pravde su Vijestima juče saopštili da je odobreno njegovo izručenje i da tek treba da utvrde tranzitne rute kojima će stići tridesettrogodišnji Lozničanin.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading