OPTUŽENI IZ KLANA VELJE NEVOLJE ZBOG GASOVA IZBAČEN IZ SOBE SA OPTUŽENIMA! Sudija donela ovu odluku!

Autor:

Hronika

08.03.2024

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija naložila spajanje postupka protiv njega zajedno sa ostalima.

OPTUŽENI IZ KLANA VELJE NEVOLJE ZBOG GASOVA IZBAČEN IZ SOBE SA OPTUŽENIMA! Sudija donela ovu odluku!

Foto: ST/Vladimir Lukić, E-Stock, shutterstock

belivuk

Na današnjem suđenju klana Veljka Belivuka, sudija je konstatovala da se optuženi Miloš Budmir oseća dobro prema rečima lekara i naložila je spajanje postupka protiv njega zajedno sa ostalima.

Miloš Budmir je izneo da se deluje dobro fizički, ali da ima zdravstvenih problema koji ga sprečavaju da prati suđenje.

- Delujem dobro, možda mogu da sedim, ali ne mogu da pratim suđenje. Kažu mi da sam vratio boju u lice. Ali imam strašne probleme sa gasovima - izjavio je Budmir.

Sudija je odlučila da Budmir može da ostane u samoj sudnici pored svog advokata, ako mu je to zbog njegovog stanja komfornije nego da sedi u boksu za optužene.

Protivljenje advokata i odluka suda

Advokat Lazarević, koji zastupa optuženog Budmira, izrazio je protivljenje spajanju postupka, ali sudija je istakla da je odluka veća da postupak bude spojen. Lazarević je zatražio izuzeće sudije, navodeći da je odbila da postupak krene iznova u delu kada je postupak protiv Miloša Budmira postao razdvojen.

Podsetimo, danas je nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka optuženoj  za sedam ubistava, otmice, silovanje i trgovinu drogom i oružjem.

Advokat Dejan Lazarević koji nezvanično rukovodi odbranom klana na početku je čestitao 8. mart sudiji Vinki Berahi Nikićević.

Od utorka je u ovom postupku počelo prikazivanje tajnih ''Skaj'' poruka  koje su pripadnici klana razmenjivali međusobno prilikom otmica žrtava, njihovih ubistava i nakon njih kada su pričali o detaljima samih zločina i hvalili se užasnim delima. 

Po sudijinom planu je danas na redu prikazivanje jezivih slika ubistva Lazara Lakićevića koji je ubijen 14. oktobra 2020. u Ritopeku. Istog dana vođe klana sa Partizanovog stadiona su oteli u Crnoj Gori zajedno sa kavačkim klanom, za koji su inače radili, trojicu muškaraca od kojih su dvojicu odmah ubili. 

Otac Lazara Vukićevića je prisustvovao prethodnim ročišta kada su čitane sms poruke i preslušavane glasovne poruke klana, ali prema saznanju Republike danas nije smogao snage da gleda fotodokumentaciju pa nije došao na ročište. Podsetimo, on ni u tužilaštvu ranije nije mogao da gleda slike izmučenog i ubijenog sina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading