DOKAZ NA SUĐENJU DIJANE HRKALOVIĆ: Prikazano je kako je sud oslobodio Belivuka i Miljkovića za ubistvo na šinama

Autor:

Hronika

08.03.2024

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optuženi Mirko Kojić nedostupan je pravosuđu.

DOKAZ NA SUĐENJU DIJANE HRKALOVIĆ: Prikazano je kako je sud oslobodio Belivuka i Miljkovića za ubistvo na šinama

Foto: ST/V.Lukić

Dijana Hrkalović

Suđenje bivšoj državnoj sekretarki u MUP Srbije, Dijani Hrkalović, nastavljeno je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu. Ona se suočava sa optužbama za trgovinu uticajem, a na suđenju je vršen uvid u presude Višeg i Apelacionog suda u Beogradu, kojom su Veljko Belivuk, Marko Miljković i Mirko Kojić oslobođeni optužbi za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića u Beogradu.

 Ključna tačka optužbe je Hrkalovićeva navodna zloupotreba svog službenog položaja, posebno u vezi sa slučajem odlaganja dostavljanja izveštaja i dokaznog materijala iz mobilnih telefona i sim kartica oduzetih od Veljka Belivuka.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Dijana Hrkalović

Ubistvo na šinama

Vlastimir Milošević je ubijen 30. januara 2017. godine u centru Beograda, na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta. Hrkalovićeva se tereti da je zloupotrebila svoj položaj u vezi sa ovim slučajem, posebno u vezi sa kašnjenjem u dostavljanju ključnih izveštaja i dokaza uzetih iz tri mobilna telefina i sa sim kartica koje su oduzete od Veljka Belivuka. 

- Vrši se uvid u spise predmeta, odnosno presude Višeg i Apelacionog suda - saopštila je sudija.

Na početku suđenja pred Specijalnim sudom, Dijana Hrkalović je negirala optužbe koje su joj stavljene na teret.

Republika

Foto: E-stock, Tanjug, Shuttestock

Veljko Belivuk, Marko Miljković

Tvrdila je da u svojstvu državnog sekretara nije imala ovlašćenja da izda naredbu koja joj se pripisuje.

U presudama koje su izvedene kao dokaz na suđenju, istaknuto je da nisu pronađeni konkretni dokazi koji bi potvrdili učešće Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Mirka Kojića u "ubistvu na šinama"

- Iz presude se vidi da je u tom predmetu sve dostavljeno, da je sud prilikom donošenja te presude cenio i te dokaze - rekao je posle izvođenja ovih dokaza advokat Dijane Hrkalović, Vladimir Đukanović.

Mirko Kojić nedostupan pravosuđu

Na suđenju Belivukovom i Miljkovićevom klanu, treći optuženi Mirko Kojić bio je nedostupan pravosuđu, a kasnije su svedoci saradnici ispričali da je i Kojić ubijen.

Nikola Spasojević, svedok saradnik na suđenju, a inače Miljkovićev kum, otkrio je da je Marko Miljković doneo odluku o ubistvu Miloševića, i da su ga Belivuk i Miljković angažovali Spasojevića da prati Miloševića. Takođe, svedoci su direktno optužili dvojicu oslobođenih za to ubistvo, ali im ponovo ne može biti suđeno zbog pravosnažnog oslobađanja.

Treći oslobođeni, Mirko Kojić, koji je takođe bio kum, vodi se kao nestao. Svedok saradnik Srđan Lalić ispričao je da iza Kojićevog nestanka i ubistva stoji ista grupa.

Pored Hrkalovićeve, pred Specijalnim sudom u Beogradu sudi se i nekadašnjem prvom čoveku novosadske policije Miloradu Šušnjiću, kao i Dejanu Milenkoviću, bivšem načelniku Službe za specijalne istražne metode.

Nastavak suđenja

Nastavak suđenja zakazan je za 16. april, kada će biti pušteni snimci koji su dobijeni tajnim nadzorom ubijenog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, kao i pokojnog Dragoslava Miloradovića. Očekuje se da će ovi snimci pružiti nove uvide u slučaj i doprineti rasvetljavanju događaja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading