ODRUBIO GLABU MLADIĆU, PA SPALJENO TELO SAKRIO U PARKU: Bakić danas izašao iz zatvora, odslužio 15 godina zatvora!

Autor:

Hronika

07.03.2024

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Presudom Apelacionog suda, Bakić je osuđen na kaznu od 15 godina zatvora za ubistvo, dok je prethodno bio osuđivan na kazne od 35 i 20 godina zatvora.

ODRUBIO GLABU MLADIĆU, PA SPALJENO TELO SAKRIO U PARKU: Bakić danas izašao iz zatvora, odslužio 15 godina zatvora!

Foto: Privatna arhiva, Shutterstock

Nakon izdržavanja kazne od 15 godina zatvora u Spuškom zatvoru, Velibor Bakić (40) danas je pušten na slobodu. Njegov advokat, Matija Bulatović, dočekao ga je na izlazu iz zatvora, nakon čega su zajedno otišli u restoran. Bakić je pravosnažno osuđen 2015. godine zbog ubistva Tarića, čije je telo pronađeno na dva različita mesta - odrubljena glava u crnoj kesi, a spaljeno telo u Karađorđevom parku u Beogradu.

Vanredni pravni lek i zahtev za ponavljanje postupka

Nakon što je pušten iz pritvora 2015. godine, Bakić je podneo zahtev za ponavljanje postupka Višem sudu u Beogradu. Razlog zahteva bilo je saslušanje svedoka koji nisu bili prisutni tokom originalnog suđenja, a koji bi mogli da potvrde njegov alibi. Ovaj slučaj je izazvao veliku pažnju javnosti, posebno zbog činjenice da je telo Tarića pronađeno na dva različita mesta, što je ostavilo trag u javnosti.

Komplikovana sudski proces

Presudom Apelacionog suda, Bakić je osuđen na kaznu od 15 godina zatvora za ubistvo, dok je prethodno bio osuđivan na kazne od 35 i 20 godina zatvora. Ovaj složen sudski proces, zajedno sa zahtevom za ponavljanje postupka, dodatno je komplikovao slučaj i privukao pažnju medija i javnosti. Bilo je neophodno pažljivo razmatranje svih činjenica kako bi se donela konačna presuda.

Reakcije javnosti

Ovaj slučaj iz 2008. godine i dalje je predmet interesovanja javnosti zbog svoje kompleksnosti i neobičnih okolnosti. Pronalazak odrubljene glave i spaljenog tela izazvao je šok i zgražavanje, te je razumljivo da je javnost i mediji i dalje prate razvoj događaja u vezi sa ovim slučajem.

Završetak izdržavanja zatvorske kazne Velibora Bakića privukao je pažnju javnosti, a zahtev za ponavljanje postupka dodatno je komplikovao sudski proces. Ipak, Bakić je danas pušten na slobodu, čime je okončano jedno poglavlje ovog složenog pravnog slučaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading