OPTUŽBE RADNIKA "ELEKTRODISTRIBUCIJE" OBRENOVAC: DIREKTOR UZIMA PARE OD INVESTITORA! Kabl naplaćuje do 15.000 evra!

Autor:

Vesti

15.05.2024

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš sagovornik detaljno opisao šemu po kojoj Momčilo Janić trpa novac u džep

OPTUŽBE RADNIKA "ELEKTRODISTRIBUCIJE" OBRENOVAC: DIREKTOR UZIMA PARE OD INVESTITORA! Kabl naplaćuje do 15.000 evra!

Foto: Republika, Privatna arhiva, ustupljene fotografije

Momčilo Janić, direktor ogranka "Elektrodistribucije Beograd" u Obrenovcu, već godinama uzima novac od investitora i građana, koji trpa u džep, tvrdi za Srpski telegraf naš izvor iz ovog preduzeća.

PRESKUP TRAFO

Naime, on se javio redakciji našeg lista i rekao da ne želi da ćuti kao drugi zaposleni koji strahuju od osvete direktora Mome, kako ga zovu u Obrenovcu.

- Janić je poznat kao bog i batina u ovom gradu i niko ne sme da mu se suprotstavi, a on mulja li mulja nekažnjeno - kaže naš sagovornik.

On detaljno i opisuje kako funkcioniše šema po kojoj direktor radi:

- Onog momenta kada investitor podnese zahtev za priključak počinje igra. Po Mominom nalogu, sektor energetike u 90 odsto slučajeva izdaje rešenje po kom investitor mora da izgradi trafostanicu jer nema dovoljno snage. Nakon toga, kad preuzme rešenje, podnosioca zahteva upućuju kod direktora na razgovor, gde mu on saopštava da će videti da li nešto može da se uradi.

IZMENA REŠENJA

Potom sledi, kaže izvor iz "Elektrodistribucije", nastavak igre.

- Janić šalje svoje ljude od poverenja koji odlaze kod investitora, odnosno podnosioca zahteva, i nude mu rešenje za njegov problem, ali za određenu nadoknadu. Objašnjavaju mu da će ga trafostanica koštati između dva i po i osam miliona dinara (od 20.000 do čak 68.000 evra i da je to skupo, a onda mu predlažu izmenu rešenja: da mu se, umesto trafostanice, da kabl, ali uz "simboličnu nagradu" od 5.000 do 15.000 evra - objašnjava sagovornik Srpskog telegrafa.

Foto: Privatna arhiva

 

On dodaje da investitori, suočeni s visokom cenom trafostanice, obično pristaju na ovakav dil.

- Poverljivi posrednik potom taj novac predaje direktoru Momi i tu se krug zatvara - zaključuje naš insajder.

Odgovor direktora Janića: Zbog ovih laži sledi tužba!

Janić je u odgovoru Srpskom telegrafu kategorično demantovao optužbe naših izvora.

- Neko ko vam je dao takvu informaciju očigledno ne zna da je to nemoguće i tvrdim da je to čista i velika laž, zbog koje ću biti primoran da podnesem tužbu za narušavanje mog poslovnog i ličnog integriteta - kaže Janić.

On se osvrnuo i na optužbe u vezi blanko atesta, a koji nam je naš izvor takođe poslao:

- Radi se o takozvanom plavom kartonu, koji je potreban izvođaču radova na izradi ili rekonstrukciji mernog mesta, a koji je interni dokument. U sektoru za održavanje u ogranku Obrenovac, gde sam direktor, imao sam rukovodioca koji nije posedovao licence i one su s moje strane, interno u okviru ogranka, izdavane blanko toj službi kad su bili potrebni radovi na mernim mestima usled požara i sličnih oštećenja da bi se ispoštovala naša interna procedura. Tako popunjen plavi karton se predavao službi za prijem i kontrolu mernih mesta sektora za podršku tržišta u ogranku, koja ima zadatak da merno mesto primi i evidentira u internom sistemu za evidenciju kupaca i mernih mesta. Isti se čuva u arhivi pomenute službe ogranka Obrenovac.

Muljaža sa atestima

Drugi izvor našeg lista, takođe zaposlen u obrenovačkoj "Elektrodistribuciji", tvrdi da direktor Janić naplaćuje izdavanje plavog kartona - atesta, bez kog se ne može uraditi priključenje objekta.

- Moma je postavio dva-tri čoveka od poverenja koji su zaduženi za to. Oni uzmu iznos od 50 evra i odnesu kod direktora u kancelariju i uzmu od njega atest. Ja sam lično u više navrata nosio direktoru novac i preuzimao te kartone jer njegov čovek od poverenja nije bio tu - kaže izvor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sonja

18.05.2024 13:23

Ovaj doticni “Kvazi” Direktor je poznat koliko ja znam kao bivsa radnica elektrodistribucije da je proteran iz beograda i poslat u obrenovac zbog raznih malverzacija ali i dalje se nije dozvao pameti mislio je da je nedodirljiv …