TUNEL TAJNI: Šta se krije iza nestanka oružja i dokumenata iz depoa Višeg suda?

Autor:

Hronika

06.03.2024

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestanak stvari iz depoa Višeg suda.

TUNEL TAJNI: Šta se krije iza nestanka oružja i dokumenata iz depoa Višeg suda?

Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici je obavestilo Sudski savet i Vrhovni sud da i nakon gotovo pola godine od otkrivanja prokopanog tunela nije dostavljen spisak stvari koje su nestale iz depoa Višeg suda. Iako je bilo više urgencija upućenih Višem sudu i najava da će izveštaj o sprovedenom popisu biti dostavljen do kraja januara, to se nije desilo.

Otkriće tunela

Tunel koji povezuje depo Suda i stambenu zgradu otkriven je početkom septembra prošle godine. Zanimljivo je da je stan odakle je kopano do zgrade Višeg suda iznajmljen dva meseca pre nego što je tunel otkriven.

Predsednik Višeg suda Boris Savić je na konferenciji za medije 12. septembra prošle godine saopštio da iz depoa Višeg suda "gotovo ništa ne nedostaje". Međutim, mesec dana kasnije advokat Damir Lekić je kazao da ima informacije da su iz depoa nestala dva pištolja u predmetu protiv optuženih za planiranje ubistava Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Kasnije je saopšteno da je nestalo više pušaka i pištolja, kao i neki telefoni, a spekulisalo se i o nestanku određene dokumentacije.

Uhapšeni i pušteni na slobodu

U dosadašnjoj istrazi otkriveno je da su u kopanju tunela učestvovali državljani Srbije Vladimir Erić, Veljko Marković (32), Milan Marković (53) i Dejan Jovanović (30). Osumnjičeni za umešanost u obijanje depoa podgoričkog Višeg suda Katarina Baćović, Nikola Milačić, Ivica Piperović i Marijan Vuljaj, svi iz Crne Gore, pušteni su na slobodu 13. januara ove godine. Odlukom Vrhovnog suda Crne Gore odbijen je predlog tužilaštva da im se za slučaj "Tunel" produži pritvor.

Međunarodna dimenzija

Vladimir Erić je u međuvremenu uhapšen u Švedskoj, a Crna Gora je zatražila njegovo izručenje. Ipak, nalogodavci, finansijeri i motivi za kopanje tunela još uvek nisu poznati, ostavljajući ovaj slučaj obavijen velom misterije.

Izvor (Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading