OTAC PREDRAG POPOVIĆ OTKRIVA ŠTA SE ZAPRAVO DESILO KADA JE OBIJEN CRKVENI STAN: Motiv nije bila pljačka?

Autor:

Vesti

05.03.2024

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac Popović je, u skladu sa svojim propovedima o odricanju od materijalnih stvari, mirno prihvatio situaciju i kroz šalu prokomentarisao događaj.

OTAC PREDRAG POPOVIĆ OTKRIVA ŠTA SE ZAPRAVO DESILO KADA JE OBIJEN CRKVENI STAN: Motiv nije bila pljačka?

Foto: printskrin

U nedelju, 3. marta, dok je otac Predrag Popović služio Liturgiju u crkvi Svetih apostola Vartolomeja i Varnave u Velikoj Plani, njegov crkveni stan je obijen. Nakon završetka Liturgije, dok je besedio sa okupljenim vernicima, stigla je vest da je stan obijen.

Uprkos ovom neprijatnom događaju, otac Popović je mirno prihvatio vest i sa šalom je prokomentarisao situaciju.


Otac Popović je, u skladu sa svojim propovedima o odricanju od materijalnih stvari, mirno prihvatio situaciju i kroz šalu prokomentarisao događaj. Nakon što je završio svoje predavanje, ostao je da razgovara sa vernicima, potpisuje knjige i fotografisao se sa njima, pre nego što je otišao do stana da vidi šta se desilo.

Neka im na korist bude ako su nešto našli, mogli su da zovu da dođem i ja, da skuvamo kafu, pa da zajedno tražimo, a ne da obija i razvaljuje prozor - rekao je Popović, a onda nastavio svoje predavanje, kratko napomenuvši svojoj supruzi da ne ulaze u stan i da obaveste policiju.

 

 


Iz stana nije ukradeno ništa, osim srebrnog prstena sa utisnutim krstom i džepnog sata, koji su bili uspomene od očevog dede. Policija nezvanično sumnja da motiv obijanja nije bio pljačka, već neki vid zastrašivanja, s obzirom na to da su stvari razbacane po celom stanu, dok su neke vredne stvari ostale netaknute.

Oca Popovića ovo iskušenje nije uspelo da pokoleba, te je prokomentarisao da ih nije uspelo da poremeti u radosti nedeljne Liturgije, uz reči "Hristos Vaskrse!".

Ovaj događaj je sigurno ostavio traga na sve prisutne, ali reakcija oca Popovića pokazuje snagu vere i otpornost u teškim trenucima. Ostaje da vidimo kako će se dalje razvijati situacija i da li će počinilac biti pronađen.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading