OCU PREDRAGU POPOVIĆU UPALI U KUĆU DOK JE BIO NA LITURGIJI! Prevrtali po dečjim stvarima, ukrali sat i prstenje! (VIDEO)

Autor:

Vesti

04.03.2024

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lopovi su bezobzirno poharali dom.

OCU PREDRAGU POPOVIĆU UPALI U KUĆU DOK JE BIO NA LITURGIJI! Prevrtali po dečjim stvarima, ukrali sat i prstenje! (VIDEO)

Foto: printskrin

Osuđujući čin provaljivanja u dom sveštenika Srpske pravoslavne crkve, porodična kuća Oca Predraga Popovića postala je poprište neprijateljskog čina dok je on služio liturgiju. Dok je svetkovao verske obrede, nepoznati počinioci nisu prezali od nanosenja štete na vratima, bravama i dragocenostima unutar doma, ostavljajući za sobom pustoš i osećaj nepovratne povrede privatnosti.

Ovaj napad nije samo materijalne prirode. On prodire u srce zajednice koja se oslanja na podršku i vođstvo sveštenika kao moralnih autoriteta. Lopovi su bezobzirno poharali dom, ne mareći za posledice njihovog zlog dela na emotivno blagostanje sveštenika, njegove porodice i zajednice koju služi.

 

 

- Jutros nam obili stan dok smo bili na liturgiji. Nek smo mi zivi i zdravi. Obili su nam crkveni stan i odneli neke važne uspomene moje, od mog dede sat i par prstena. Ostalo ćemo videti kad uviđaj bude gotov. Čekamo policiju, razvalili su sve. Ni ovo nedelo, verujte, nije poremetilo radost nedeljne litirgije. Neka im Gospod oprosti. Ja vec jesam. - poručio je otac Predrag u opisu videa na kojem se vidi da je u stanu sve prevrnuto i napravljen je veliki haos. 

Zahvaljujući hrabrosti Oca Predraga da otkrije ovaj zločin na društvenim mrežama, javnost je svedočila razmerama ove pljačke i solidarisala se sa porodicom Popović u njihovom bolu. Potreseni i ogorčeni, mnogi su ponudili svoju podršku i molitve, dok su osudili ovo kukavičko delo.

Uprkos traumi koju je pretrpeo, otac Predrag je iskazao svoju duboku veru i oprost, poručujući: "Hristos Vaskrese!". Njegova reakcija, iznad svega, odražava snagu vere i volje da se prevaziđu najteži izazovi, pokazujući put ka ljubavi i oprostu čak i u najmračnijim trenucima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading