INSPEKCIJA U LESKOVAČKOJ BOLNICI ZBOG SMRTI PORODILJE: Četvorica inspektora od jutros ispituju slučaj, pokrenuta i unutrašnja kontrola

Autor:

Hronika

01.03.2024

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor leskovačke bolnice naložio je da se oformi stručna komisija i da se ispitaju sve okolnosti.

INSPEKCIJA U LESKOVAČKOJ BOLNICI ZBOG SMRTI PORODILJE: Četvorica inspektora od jutros ispituju slučaj, pokrenuta i unutrašnja kontrola

Foto: shutterstock

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja nalazi se u Opštoj bolnici Leskovac zbog smrti porodilje nakon carskog reza koji je obavljen u ovoj ustanovi, kaže za "Blic" direktor ove bolnice dr Nebojša Dimitrijević.

Podsetimo, porodilja je potom zbog krvarenja hitno transportovana za UKC Niš, gde je i preminula.

Kako je rekao dr Dimitrijević, u bolnici se četvorica inspektora "koji nisu iz njihove bolnice".

On je najavio i unutrašnju kontrolu.

Carski rez je radila doktorka sa dugogodišnjim iskustvom, ali njeno ime u bolnici ne žele da saopšte.

Direktor leskovačke bolnice najavio je juče da će danas ujutru dati nalog da se oformi stručna komisija koja će utvrditi sve okolnosti vezane za porođaj.

- Formiraćemo ujutru stručnu komisiju za unutrašnju proveru kvaliteta rada koja će odmah početi sa radom. Biće pregledana kompletna dokumentacija koju je trudnica donela o toku trudnoće i celokupan tok porođaja u bolnici u Leskovcu, do transporta za UKC Niš – rekao je Dimitrijević.

Porodica 31-godišnje žene iz Vlasotinca tvrdi da ona nije imala zdravstvenih problema sve do porođaja i da se nakon porođaja osećala dobro, izražavajući sumnju da su komplikacije koje su doveli do njene smrti rezultat medicinskog nemara. Oni sa nestrpljenjem očekuju izveštaj iz Opšte bolnice Leskovac, ističući da će neko morati snositi odgovornost za njenu preranu smrt, prema izveštaju juznevesti.rs. Naglašavaju da prilikom prijema u bolnicu u Leskovcu pre dva dana, kada je započeo porođaj, nije bilo naznaka zdravstvenih problema.

Porodica pokojne žene iz Vlasotinca izjavila je za Južne vesti da je ona bila dobro odmah nakon porođaja, komunicirajući sa njima, ali je već sledećeg dana hitno prebačena u Niš zbog kritično niskog broja trombocita, obilnog krvarenja i razređene krvi. Iako su dobili otpusnu listu iz Kliničkog centra u Nišu, porodica sada čeka na medicinske izveštaje iz leskovačke bolnice, sumnjajući da je greška napravljena tokom porođaja dovela do gubitka mladog života.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading