PORODICA PORODILJE KOJA JE UMRLA U NIŠU SUMNJA NA NEMAR: Bila je zdrava, porođaj protekao kako treba, a onda...

Autor:

Hronika

01.03.2024

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porođaj prošao u najboljem redu, ali je odmah prebačena za Niš.

PORODICA PORODILJE KOJA JE UMRLA U NIŠU SUMNJA NA NEMAR: Bila je zdrava, porođaj protekao kako treba, a onda...

Foto: Društvene mreže

Porodica 31-godišnje žene iz Vlasotinca tvrdi da ona nije imala zdravstvenih problema sve do porođaja i da se nakon porođaja osećala dobro, izražavajući sumnju da su komplikacije koje su doveli do njene smrti rezultat medicinskog nemara. Oni sa nestrpljenjem očekuju izveštaj iz Opšte bolnice Leskovac, ističući da će neko morati snositi odgovornost za njenu preranu smrt, prema izveštaju juznevesti.rs. Naglašavaju da prilikom prijema u bolnicu u Leskovcu pre dva dana, kada je započeo porođaj, nije bilo naznaka zdravstvenih problema.

Porodica pokojne žene iz Vlasotinca izjavila je za Južne vesti da je ona bila dobro odmah nakon porođaja, komunicirajući sa njima, ali je već sledećeg dana hitno prebačena u Niš zbog kritično niskog broja trombocita, obilnog krvarenja i razređene krvi. Iako su dobili otpusnu listu iz Kliničkog centra u Nišu, porodica sada čeka na medicinske izveštaje iz leskovačke bolnice, sumnjajući da je greška napravljena tokom porođaja dovela do gubitka mladog života.

Porodica naglašava da će, ukoliko nalazi pokažu bilo kakve sumnjive okolnosti, podneti tužbu, ističući da, iako ne mogu vratiti svoju voljenu, insistiraju na odgovornosti za njenu smrt. Cilj im je da pravda bude zadovoljena i da njihovo iskustvo možda pomogne nekome u budućnosti ko se nađe u sličnoj situaciji.

Moramo da pogledamo te parametre iz Opšte bolnice u Leskovcu i ukoliko nešto bude sumnjivo uslediće tužba. Mi nju svakako ne možemo više da vratimo, ali najbitnije je da neko odgovara za njenu smrt, naročito ako možemo da pomognemo nekome ko bude bio u sličnoj situaciji u budućnosti - kažu.

Osnovi njihove sumnje su to što je bila zdrava, porođaj je prošao uspešno, a napominju da ne mogu da dozvole da prođe sve na tome da se njeno zdravstveno stanje pogoršalo.

Iz niškog Kliničkog centra ranije su saopštili da je devojka iz Vlasotinca u teškom stanju primnjena i da je usled komplikacija i krvenja preminula u jutarnjim satima.

BONUS VIDEO

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading