OGLASILA SE BOLNICA U NIŠU! Evo šta su rekli nakon smrti žene (31) koja je preminula dva dana posle porođaja

Autor:

Vesti

29.02.2024

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naime, porodilja iz Vlasotinca preminula je jutros, u UKC Niš.

OGLASILA SE BOLNICA U NIŠU! Evo šta su rekli nakon smrti žene (31) koja je preminula dva dana posle porođaja

Foto: Shutterstock

Univerzitetski klinički centar Niš oglasio se nakon smrti porodilje D.L. (31) koj je preminula samo dva dana nakon što je na svet donela bebu.

„Pacijentkinja D.L. (31) iz Opšte bolnice Leskovac primljena je 28. februara 2024. godine u 15.34 minuta na Kliniku za ginekologiju UKC Niš nakon prethodno urađenog carskog reza u bolnici u Leskovcu, a zbog sumnje na krvarenje u trbuhu. Pacijentkinja je na prijemu bila u izuzetno teškom opštem stanju. Nakon kliničkog i ultrazvučnog pregleda se prebacuje u jedinicu intenzivne nege Klinike za ginekologiju i akušerstvo. Pristupljeno je laboratorijskoj obradi, reanimaciji i pripremi za hitan hirurški zahvat. Uprkos hitnom zahvatu i naporima dežurne ekipe ginekologa i anesteziologa pacijentkinja je jutros u 6.50 sati egzitirala“, saopštio je UKC Niš.

Naime, porodilja iz Vlasotinca preminula je jutros, u UKC Niš.

Žena je pre dva dana porođena u Opštoj bolnici Leskovac.

„Ona se porodila carskim rezom u Leskovcu, a posle porođaja je počela nekontrolisano da krvari, kod nje se javio DIK – diseminovana intravaskularna koagulopatija. To znači da je mnogo iskrvarila posle carskog reza i došlo je do tog stanja. Sistem hemostaze toliko je kod nje bio poremećan, da je sigurno postojala na nekim mestima tromboza, a na drugim krvarenje“, objašnjava lekar iz UKC Niš, koji je zamolio da ostane anoniman.

On ističe da je neverovatno da ništa nije primećeno tokom vođenja trudnoće.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading