SVI POVREĐENI RADNICI SU KINESKI DRŽAVLJANI: Novi detalji drame u rudniku u Boru

Autor:

Hronika

16.02.2024

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do nesreće je došlo usled naglog zastajanja rudarske kible koja se koristi za prevoz rudara, saopštili su iz kineske podizvođačke firme.

SVI POVREĐENI RADNICI SU KINESKI DRŽAVLJANI: Novi detalji drame u rudniku u Boru

Foto: Profimedia Robert Michael Afp Profimedi

Rudnik

U nezgodi koja se dogodila danas oko 11 sati, deset radnika kineske nacionalnosti povredilo se prilikom spuštanja u rudnik kompanije CC3. Svi povređeni radnici su, na sreću, van životne opasnosti i ukazana im je lekarska pomoć.

Do nesreće je došlo usled naglog zastajanja rudarske kible koja se koristi za prevoz rudara, saopštili su iz kineske podizvođačke firme. Naglo zastajanje kible dovelo je do cimanja, što je rezultiralo povredama radnika prilikom spuštanja u rudnik.

Jutros oko 11 časova došlo je do nezgode u rudarskom oknu, kada je prilikom spuštanja u okno, tkz. rudarska kibla u kojoj se nalazilo deset naših radnika, naglo zastala. Usled toga, došlo je do naglog cimanja i tom prilikom nekoliko radnika je zadobilo povrede. Svih deset radnika kolima Hitne medicinske pomoći odmah je preveženo u Borsku bolnicu na opservaciju - rečeno je.

Svi povređeni radnici su odmah prevezeni u borsku Opštu bolnicu, gde im je pružena neophodna lekarska pomoć. Osam radnika će biti zadržano na daljem lečenju u bolnici u Boru, dok je jedan radnik sa prelomom pršljena transportovan u Ortopedsku kliniku u Beograd, a drugi sa otvorenim prelomom noge poslat za Niš.

Kompanija izražava žaljenje zbog nezgode koja se dogodila a koja pokazuje da bez obzira na svu pozornost i sprovedene mere bezbednosti rudarska delatnost, nažalost, uvek sa sobom nosi rizik – ističe se u saopštenju.

Kompanija je izrazila žaljenje zbog nezgode, ističući da ova situacija pokazuje da rudarska delatnost, uprkos sprovedenim merama bezbednosti, uvek nosi određeni rizik. Očekuje se da će kompanija preduzeti dodatne korake kako bi se osigurala sigurnost radnika u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading