OGLASILA SE KOMPANIJA ČIJIH SE DESET RADNIKA POVREDILO U BORU: "Došlo je do naglog cimanja"

Autor:

Hronika

16.02.2024

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi povređeni radnici su odmah prevezeni kolima Hitne medicinske pomoći u Borsku bolnicu na opservaciju.

OGLASILA SE KOMPANIJA ČIJIH SE DESET RADNIKA POVREDILO U BORU: "Došlo je do naglog cimanja"

Foto: pixabay.com

U rudniku Zi Đin Majning u Boru, jutros oko 11 časova, desetak radnika je povređeno prilikom nezgode u rudarskom oknu. Kako je navedeno u saopštenju kompanije angažovane na izvođenju rudarskih radova, do nezgode je došlo prilikom spuštanja rudarske kible u kojoj su se nalazili radnici. Naglo zaustavljanje kible izazvalo je cimanje, rezultirajući povredama deset radnika.

Jutros oko 11 časova došlo je do nezgode u rudarskom oknu, kada je prilikom spuštanja u okno, tkz. rudarska kibla u kojoj se nalazilo deset naših radnika, naglo zastala. Usled toga, došlo je do naglog cimanja i tom prilikom nekoliko radnika je zadobilo povrede. Svih deset radnika kolima Hitne medicinske pomoći odmah je preveženo u Borsku bolnicu na opservaciju - rečeno je.

Svi povređeni radnici su odmah prevezeni kolima Hitne medicinske pomoći u Borsku bolnicu na opservaciju. Prema rečima lekara, niko od povređenih radnika nije životno ugrožen. Međutim, dvojica radnika su upućena na dalje lečenje - jedan sa povredama pršljenova, a drugi sa otvorenim prelomom noge, što zahteva specijalizovanu ortopedsku negu.

U zvaničnom saopštenju kompanije, izraženo je iskreno žaljenje zbog nezgode, istovremeno ističući da, uprkos sprovedenim merama bezbednosti, rudarska delatnost nosi sa sobom određeni rizik. Detalje o uzrocima nezgode utvrdiće istraga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading