HAOS NA PALILULI ZBOG KRIPTOVALUTA! Čovek došao na navodnu primopredaju, oni ga pretukli i oteli 200.000 evra! SVI POHAPŠENI!

Autor:

Hronika

13.02.2024

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čovek je opljačkan i izudaran nasred parkinga.

HAOS NA PALILULI ZBOG KRIPTOVALUTA! Čovek došao na navodnu primopredaju, oni ga pretukli i oteli 200.000 evra! SVI POHAPŠENI!

Foto: mup

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Pančevo i Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsili su V. P. (36), Ž. V. (23) i B. V. (39) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo razbojništvo.

Oni se sumnjiče da su 21. januara ove godine, u Ulici Husinskih rudara na Paliluli, došli u neposrednu blizinu parking prostora kako bi, po prethodnom dogovoru, sa oštećenim muškarcem izvršili trgovinu kriptovalutama u iznosu od 202.000 evra.

Kako se sumnja, oni su potom upotrebom fizičke sile od oštećenog oduzeli dogovoreni iznos novca i pobegli.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da eventualne transakcije kriptovalutama obavljaju na bezbedan način.

Napominjemo da je trgovina kriptovalutama sve popularnija, ali i sve rizičnija.

Napominjemo da je Evropol prošle godine saopštio da je više osoba uhapšeno u Bugarskoj, Srbiji i na Kipru zbog prevara sa kriptovalutama.

Kako se navodi, ukinuti su i pozivni centri za prodaju lažnih kriptovaluta, koje su namamile nemačke žrtve da ulože više od dva miliona evra u lažne veb stranice za kripto investicije.

Pripadnici policije i pravosudni organi Bugarske, Kipra, Nemačke i Srbije, uz podršku Evropola i Evrodžasta, sproveli su združenu akciju protiv organizovanih kriminalnih grupa koje su umešane u onlajn prevare u vezi sa ulaganjima.

Više o tome pročitajte ovde.

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading