NAKIT VREDAN MILIONE ZAPLENJEN NA CARINI! Razotkriveno krijumčarenje, pronađena i zlatarska vaga

Autor: M.B.

Hronika

13.02.2024

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokušaj krijumčarenja skupocenog nakita na graničnom prelazu Vatin.

NAKIT VREDAN MILIONE ZAPLENJEN NA CARINI! Razotkriveno krijumčarenje, pronađena i zlatarska vaga

Foto: Uprava carina

Na graničnom prelazu Vatin, carinski i policijski službenici su 11. februara 2024. godine sprečili pokušaj krijumčarenja više od 1.200 grama nakita vrednog skoro 42.000 evra. Putnica koja je pokušala da prenese ovu vrednu robu preko granice nije je prijavila, te je time počinila prekršaj carinskih propisa.

Ovaj slučaj krijumčarenja otkriven je kada je na red za izlaznu kontrolu pristigao automobil stranih registarskih oznaka koji je bio na putu ka Rumuniji. U vozilu su se nalazila dvoje putnika, a detaljnom kontrolom je otkriveno da je jedan od putnika pokušao da prenese značajnu količinu nakita preko granice, a da nije prijavio isti carinskim službama.

Krijumčareni nakit vredan skoro 42.000 evra

Vrednost otkrivenog nakita procenjena je na skoro 42.000 evra, što ukazuje na to da je reč o veoma skupocenim komadima. Kako navode carinski i policijski izvori, ovo otkriće predstavlja značajan udarac za krijumčarske aktivnosti na ovoj graničnoj liniji.

-Iako su tvrdili sa nemaju ništa da prijave sem ličnog prtljaga, automobil je detaljno pregledan i tada je u torbama putnice pronađeno preko 100 pojedinačnih komada zlatnog i pozlaćenog nakita, zajedno sa preciznom zlatarskom vagom- piše u saopštenju Uprave carina.

 

Hitni sudski postupak zbog neprijavljenog nakita

Nakon otkrivanja neprijavljenih dragocenosti, putnica se suočila sa novčanom kaznom i trajnim oduzimanjem nakita.

Obavezno prijavljivanje dragocenosti prilikom prelaska granice

Pravila su jasna - putnici su dužni da prijave sve dragocenosti prilikom prelaska granice. To uključuje nakit koji se nosi na sebi ili u prtljagu, kao i investiciono zlato u obliku pločica, poluga i novčića. Neprijavljivanje može rezultirati ozbiljnim posledicama, kao što je slučaj sa putnicom koja je prekršila ovo pravilo.

Ishod hitnog sudskog postupka bio je novčana kazna za putnicu, ali i trajna zabrana posedovanja neprijavljenog nakita. Ovo je jasna poruka da se pravila moraju poštovati i da postoji nulta tolerancija prema neprijavljenim dragocenostima prilikom prelaska granice.

Ovaj slučaj takođe podseća putnike da je važno da budu pažljivi prilikom prijavljivanja dragocenosti i da se pridržavaju propisa zemlje u koju ulaze. Nepoštovanje ovih pravila može rezultirati ne samo novčanim kaznama, već i trajnim oduzimanjem dragocenosti koje nisu prijavljene.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading