NAHVATALI PENZIONERA NA CARINI SA SKORO POLA MILIONA EVRA! Prijavio da kod sebe ima samo 300 evra - a kad su otvorili torbu...

Autor:

Svet

29.01.2024

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sva gotovina je oduzeta, a protiv penzionera je pokrenut prekršajni postupak.

NAHVATALI PENZIONERA NA CARINI SA SKORO POLA MILIONA EVRA! Prijavio da kod sebe ima samo 300 evra - a kad su otvorili torbu...

Foto: Shutterstock

Muškarac

U saopštenju Uprave carina u Minhenu, objavljenom juče, 26. januara, navodi se da su carinici prošlog novembra prilikom kontrole 66-godišnjeg putnika na minhenskom aerodromu otkrili gotovo 455.000 evra u njegovom prtljagu.

Penzioner je bio podvrgnut standardnoj kontroli prtljaga od strane službenika, prijavivši samo 300 evra kao iznos koji nosi sa sobom. Prvobitno nije pronađen preostali novac, ali nakon dodatne kontrole, nepoznati muškarac mu je predao ručni prtljag prilikom ukrcavanja.

Tokom ponovne provere putnika, u prijavljenom ručnom prtljagu pronađeno je gotovo 455.000 evra. Sva gotovina je oduzeta, a protiv penzionera je pokrenut prekršajni postupak.

Mari Miler, portparolka Glavne carinarnice u Minhenu, istakla je: "Čovek nije dao nikakve informacije o poreklu novca."

Istraga u vezi s ovim slučajem još uvek je u toku, dok carinske vlasti nastavljaju da istražuju poreklo i svrhu ovako velike sume gotovine.

Podsetimo, u tržnom centru u Gracu, 41-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine zatečen je u krađi odeće, pokušavajući da skine magnete protiv krađe sa ukradene robe. Obezbeđenje poznate prodavnice primetilo je njegovo ponašanje i odmah reagovalo, suočavajući se s njim. Iako je na početku negirao krađu, nakon kratkog sukoba s obezbeđenjem, zadržan je do dolaska policije.

Policija je nakon hapšenja izvršila pretres njegovog automobila i pronašla još ukradene odeće, dok je on priznao da je vršio krađe i u drugim mestima poput Vajca i Hartberg-Firstenfelda. Očigledno je da je ovaj Bosanac imao razrađen plan krađe odeće na više lokacija, sve do trenutka kada je uhvaćen u Gracu.

Austrijski mediji su detaljno izvestili o ovom incidentu, ističući kako je državljanin Bosne i Hercegovine uhvaćen u krađi odeće u tržnom centru u Gracu. Njegovo hapšenje i priznanje drugih krivičnih dela izazvali su pažnju javnosti i postali predmet medijskog interesovanja.

BONUS VIDEO 



 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading