PROGANJAO PREDSEDNIKA ADVOKATSKE KOMORE VOJVODINE, PA ZAVRŠIO IZA REŠETAKA: Advokatu iz Beograda određen pritvor DO 30 DANA!

Autor:

Hronika

29.01.2024

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičenom advokatu ova mera je izrečena zbog sumnje da bi u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivična dela.

PROGANJAO PREDSEDNIKA ADVOKATSKE KOMORE VOJVODINE, PA ZAVRŠIO IZA REŠETAKA: Advokatu iz Beograda određen pritvor DO 30 DANA!

Foto: Shutterstock

Hapšenje

Advokatu iz Beograda Č.K. (49) osumnjičenom za dva krivična dela, ometanje pravde i proganjanje, sve na štetu Vladimira Beljanskog advokata u Novom Sadu u predsedniku Advokatske komore Vojvodine, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu je, usvoji predlog nadležnog tužilaštva i odredio poritvor do 30 dana.

Osumnjičenom advokatu ova mera je izrečena zbog postojanja sumnje da bi osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivična dela za koja je osumnjičen.

- Pritvor osumnjičenom prema ovom rešenju može trajati do 25. februara, a sud je svoje razloge za ovakvu odluku detaljno obrazložio u rešenju koje je uručeno strankama u postupku – predočva Svjetlana Radovanović, portparol Osnovnog suda u Novom Sadu.

- Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njegovi branioci imaju pravo žalbe u zakonskom roku od tri dana od dana prijema rešenja vanpretresnom veću Osnovnog suda u Novom Sadu - dodaje.

Pre dva dana, Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu je obavestilo javnost da je osumnjičeni Č.K. (49), advokat iz Beograda, saslušan nakon što mu je određeno zadržavanje od 48 časova.

Podsetimo, advokatu Č.K. je određeno zadržavanje radi saslušanja zbog postojanja osnova sumnje da je učinio dva krivična dela ometanje pravde i krivično delo proganjanje, sve na štetu Vladimira Beljanskog, advokata u Novom Sadu i predsednika Advokatske komore Vojvodine. Ova situacija baca svetlo na složen odnos između advokata i načina na koji se rešavaju sukobi unutar te profesije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading