OSUMNJIČEN DA JE PROGANJAO PREDSEDNIKA ADVOKATSKE KOMORE VOJVODINE: Beogradski advokat saslušan u Novom Sadu

Autor:

Hronika

27.01.2024

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat Č.K. je saslušan od strane postupajućeg javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu.

OSUMNJIČEN DA JE PROGANJAO PREDSEDNIKA ADVOKATSKE KOMORE VOJVODINE: Beogradski advokat saslušan u Novom Sadu

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu je obavestilo javnost da je osumnjičeni Č.K. (49), advokat iz Beograda, saslušan nakon što mu je određeno zadržavanje od 48 časova zbog postojanja osnova sumnje da je učinio dva krivična dela ometanje pravde.

Advokat Č.K. je saslušan od strane postupajućeg javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu na okolnosti navedenih krivičnih dela, te je Tužilaštvo nakon saslušanja, na osnovu člana 211 Zakonika o krivičnom postupku, podnelo Osnovnom sudu u Novom Sadu predlog za određivanje pritvora protiv imenovanog. Razlog za predlog pritvora su okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivična dela.

Sumnja se da je ometanje pravde usmereno na Vladimira Beljanskog

Podsetimo, advokatu Č.K. je određeno zadržavanje radi saslušanja zbog postojanja osnova sumnje da je učinio dva krivična dela ometanje pravde i krivično delo proganjanje, sve na štetu Vladimira Beljanskog, advokata u Novom Sadu i predsednika Advokatske komore Vojvodine. Ova situacija baca svetlo na složen odnos između advokata i načina na koji se rešavaju sukobi unutar te profesije.

Pravni postupci i očekivanja javnosti

Očekuje se da će Osnovni sud u Novom Sadu razmotriti predlog za određivanje pritvora protiv osumnjičenog advokata Č.K. i doneti odluku u skladu sa zakonom. Javnost će pažljivo pratiti dalji razvoj događaja, s obzirom na značaj i ozbiljnost optužbi koje su upućene advokatu iz Beograda. Ovo će svakako biti predmet interesovanja ne samo pravne zajednice, već i šire javnosti, koja očekuje da pravosudni organi deluju u skladu sa zakonom i na dobrobit pravde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading