VELIKA AKCIJA POLICIJE - PALA KRIMINALNA GRUPA U SRBIJI! Krali luksuzna vozila po Evropi, pa ih prepravljali u štek prostorijama!

Autor:

Hronika

10.01.2024

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako se navodi, postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa u periodu od pocetka 2020. godine do 09.01.2024. godine izvršila krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prikrivanje, falsifikovanje isprave, posebni slučajevi falsifikovanja isprava i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

VELIKA AKCIJA POLICIJE - PALA KRIMINALNA GRUPA U SRBIJI! Krali luksuzna vozila po Evropi, pa ih prepravljali u štek prostorijama!

Foto: Shutterstok, MUP

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa policijskim službenicima MUP RS, UKP i SBPOK nakon višemesecnog predistražnog postupka, juce i danas je na teritoriji grada Beograda, Šapca, Novog Sada i Sremske Mitrovice, uhapšeno 11 osoba, i privremeno oduzet veći broj putničkih motornih vozila novije i visoke klase, kao i luksuznih džipova. Kako se sumnja, automobile su pripadnici organizovane kriminalne grupe ukrali na teritoriji zemalja Evropske Unije.

- Automobilu su potom dovoženi na teritoriju Republike Srbije, gde su u unapred obezbeđenim garažama - radionicama - „štekovima" prepravljani, a kasnije otuđivani, čime su pripadnici i organizatori organizovane kriminalne grupe ostvarili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist. Lica koja su lišena slobode su M.T, B.T, D.M, I.S, B.T, R.K, R.T, B.I, S.Đ, D.J i H.T. - saopšteno je iz Javnog tužilaštva za organizovanik kriminal.

Kako se navodi, postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa u periodu od pocetka 2020. godine do 09.01.2024. godine izvršila krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prikrivanje, falsifikovanje isprave, posebni slučajevi falsifikovanja isprava i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

- Prilikom pretresa kuća, stanova i radionica organizatora i pripadnika organizovane kriminale grupe pronađeno je i privremeno oduzeto više desetina hiljada evra, više stotina hiljada dinara, dragocenosti, veća kolicina auto delova, uz pomoć kojih će biti identifikovana vozila koja su predmet izvršenja krivičnog dela u inostranstvu, kao i veća kolicina falsifikovane prateće dokumentacije za vozila i registarske oznake. Organizatorima i pripadnicima organizovane kriminale grupe određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati, i uz krivičnu prijavu su privedeni Javnom tužilaštvu za orgazovani kriminal, gde su u toku saslušanja osumnjičenih - navedeno je u saopštenju tužilaštva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading