ZAPLENJENO 1,6 HEROINA NA GRANIČNOM PRELAZU KELEBIJA! Krijumčarili heroin u tečnom sapunu! (FOTO)

Autor: M.B.

Hronika

12.02.2024

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki uspeh carinskih službenika na graničnom prelazu Kelebija.

ZAPLENJENO 1,6 HEROINA NA GRANIČNOM PRELAZU KELEBIJA! Krijumčarili heroin u tečnom sapunu! (FOTO)

Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA UPRAVA CARINA/bs

U akciji sprovedenoj 11. februara 2024. godine, carinici su zajedno sa policijom uspešno sprečili pokušaj krijumčarenja nešto više od 1,6 kilograma herona na graničnom prelazu Kelebija. Ovaj veliki uspeh u borbi protiv krijumčarenja droge još jednom potvrđuje efikasnost i predanost carinskih službenika u obavljanju svojih dužnosti.

Detalji akcije

Na nedavnoj izlaznoj kontroli na graničnom prelazu, dogodila se sumnjiva situacija koja je privukla pažnju carinskih službenika. Naime, autobus koji je saobraćao na liniji Prizren – Linc izazvao je pažnju kontrolora, što je rezultiralo detaljnom istragom.

Prema saopštenju carinske službe, sumnjivi teret pronađen je tokom rutinske kontrole putničkog vozila koje je dolazilo na granični prelaz. Nakon detaljne pretrage, pronađen je herion skriven u vozilu, a vozač je odmah lišen slobode.

Vozač autobusa, kao i prisutni putnici su rekli da nose samo svoj lični prtljag.

Tokom detaljnog pregleda autobusa u kome su se nalazili putnici, u toaletu iznad umivaonika, u posudi za tečni sapun pronađeno je 5 žućkastih paketa, presovanih, nalik opojnoj drogi heroin.

Posle merenja iste, utvrđeno je da se radi o 1,630 grama heroina.

Foto: Uprava carina, shutterstock

Droga

 

Vozač autobusa, kao i pronađena droga predati su policiji i tužilaštvu u dalju nadležnost.

Heroin, kao jedna od najopasnijih droga, predstavlja ozbiljnu pretnju po društvo i pojedince. Upravo zbog toga, uspešno sprečavanje krijumčarenja ove opojne supstance ima izuzetan značaj u očuvanju javnog zdravlja i bezbednosti građana. Ova akcija takođe šalje snažnu poruku svima koji bi pokušali da se bave ilegalnim prenosom droge, ističući da će carinska služba i policija nastaviti da deluju u cilju suzbijanja ovakvih aktivnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading