DILOVAO DROGU, PA PAO NA DELU: U Majdanpeku uhapšen diler, policija pretresla ceo stan

Autor: M.B.

Hronika

08.02.2024

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkrivena ilegalna prodaja i posedovanje opojnih supstanci.

DILOVAO DROGU, PA PAO NA DELU: U Majdanpeku uhapšen diler, policija pretresla ceo stan

Foto: ST/N. MANDIĆ, Shutterstock

Policija izvršila hapšenje

D.Č. iz Majdanpeka je zadržan od strane Višeg javnog tužilaštva zbog krivičnog dela trgovine opojnih droga i neovlašćene proizvodnje iste. D.Č iz Majdanpeka je uhapšen zbog prodaje opojnih droga,  kada je pretresom njegovog stana od stane policije utvrđeno da poseduje veće količine opojnih droga.

Tokom pretresa stana osumnjičenog, policija je pronašla 27 tableta Buprenorfina, 57 tableta Lirike, 10 tableta Flormidala i 3 tablete Rivotrila. Ove značajne količine opojnih supstanci ukazuju na ozbiljnost optužbi protiv D.Č. iz Majdanpeka.

Očekuje se da će istraga otkriti detalje ovog slučaja, a osumnjičeni će imati priliku da iznese svoju odbranu pred nadležnim sudom.

Roditelji su često u nedoumici kako da prepoznaju znakove zloupotrebe droga kod svoje dece. Ključno je obratiti pažnju na promene u ponašanju, kao što su nagli gubitak interesovanja za uobičajene aktivnosti, promene u društvenom krugu i iznenadne promene raspoloženja. Takođe, fizički znaci poput gubitka težine, promene u spavanju i promene u izgledu očiju takođe mogu biti indikatori problema.

Kako reagovati kao roditelj


Kada primete ove znakove, roditelji treba da ostanu smireni i da otvoreno porazgovaraju sa svojim detetom o svojim brigama. Važno je uspostaviti otvorenu i podržavajuću komunikaciju, gde će dete osećati da može da se otvori i da traži pomoć. Takođe, važno je potražiti stručnu pomoć i podršku, kao što je savetovanje ili terapija.

Prevencija zloupotrebe droga

Pored reagovanja na već prisutne znakove, važno je raditi na prevenciji zloupotrebe droga kod dece. Ovo uključuje razgovore o štetnosti droga i alkohola, postavljanje granica i pravila, kao i pružanje podrške detetu u razvijanju zdravih interesovanja i aktivnosti.

Uticaj zloupotrebe droga na zdravlje

Zloupotreba droga može imati ozbiljne posledice po zdravlje, kako fizičko tako i mentalno. Pored toga, postoji i rizik od prenošenja infekcija kroz nesterilno unošenje droga, što može dovesti do dodatnih zdravstvenih problema.

Prevladavanje zabluda o drogama


Važno je razbiti česte zablude o drogama, kao što su uverenja da postoje "lake" i "teške" droge, ili da je povremeno uzimanje droga bez rizika. Edukacija o stvarnim rizicima zloupotrebe droga može doprineti boljem razumevanju problema.

Specijalna bolnica za bolesti zavisnosti u Drajzerovoj ulici u Beogradu pruža podršku i informacije o zavisnostima i zloupotrebi droga, te je važno iskoristiti dostupne resurse ukoliko se javi potreba za pomoći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading