UBIJEN U SAČEKUŠI DOK JE BACAO ĐUBRE! Ko je vlasnik menjačnice koji je pušten iz zatvora, pa likvidiran?

Autor: M.B.

Hronika

09.02.2024

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubistvo vlasnika menjačnice na Voždovcu.

UBIJEN U SAČEKUŠI DOK JE BACAO ĐUBRE! Ko je vlasnik menjačnice koji je pušten iz zatvora, pa likvidiran?

Foto: MUP Srbije

Tragičan događaj koji je potresao Voždovac dogodio se 5. februara 2018. godine, kada je vlasnik menjačnice, Dalibor Despotović, izgubio život u sačekuši na uglu Zaplanjske i Ulice Mirča Aceva. Despotović je radio kao obezbeđenje Slobodana Šaranovića, a poznato je da je bio umešan u kriminalne aktivnosti.

Despotović je bio meta napada kada je izašao iz menjačnice kako bi bacio smeće. Njegova nesrećna sudbina se zapečatila kada je pogođen metkom u glavu, a na mestu zločina pronađene su dve čaure. Ovaj neobičan napad s leđa ostavio je zajednicu u strahu i neverici.

Nakon napada, Despotović je hitno prevezen u Urgentni centar, ali su povrede bile preteške i nažalost je preminuo ubrzo nakon što je stigao u bolnicu.

Dalibor Despotović je nedugo pre tragičnog ubistva pušten iz zatvora.

Jedan od najvećih skandala vezanih za kriminal u Srbiji dogodio se u novembru 2010. godine kada je grupa od devet osoba uhapšena zbog sumnje da su izvršili nekoliko razbojništava, među kojima su pljačke banaka koje su pričinile materijalnu štetu od 10 miliona dinara. Međutim, ono što je posebno šokiralo javnost bilo je otkriće da su osumnjičeni krili veliki arsenal oružja u iznajmljenim stanovima na Karaburmi i Zvezdari, kao i u podrumima i automobilima.


Osumnjičeni Despotović i Miloš Kljajić, obojica državljani Crne Gore, radili su u obezbeđenju Slobodana Šaranovića, koji je navodno poslao njih dvojicu da likvidiraju Luku Bojovića, vođu zemunskog klana. Ovaj pokušaj zločina, koji je sprečen, dodatno je produbio misteriju i značaj ovog slučaja.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading