BRNABIĆ O PRESUDI ZA UBISTVO ĆURUVIJE: Nemamo uticaj na sudstvo, kao građanka tražiću pravdu

Autor:

Vesti

03.02.2024

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istakla je da ne može da komentariše sudske presude, ali je naglasila da će kao građanka Srbije tražiti pravdu.

BRNABIĆ O PRESUDI ZA UBISTVO ĆURUVIJE: Nemamo uticaj na sudstvo, kao građanka tražiću pravdu

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ana Brnabić

Predsednica Vlade Ana Brnabić izrazila je svoje mišljenje povodom oslobađajuće presude Apelacionog suda za okrivljene za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

Istakla je da ne može da komentariše sudske presude, ali je naglasila da će kao građanka Srbije tražiti pravdu.


Proces suđenja i vreme od početka istrage do danas

Brnabić je istakla da je suđenje za ubistvo Ćuruvije započeto 2015. godine, čak 16 godina nakon što je novinar ubijen. Postavila je pitanje zašto istraga nije pokrenuta odmah nakon samog događaja, ističući da je prošlo toliko vremena pre nego što je proces započet.

"Trebalo je 16 godina nakon ubistva da dođe na vlast (Aleksandar) Vučić da bi pokrenuo postupak povodom ubistva. Gurali smo, ali ne možemo da utičemo na sudstvo u Srbiji jer je ono nezavisno", naglasila je Brnabić.
Republika

Foto: youtube.com/Al Jazeera Balkans

Slavko Ćuruvija

 



Nastavak borbe za pravdu i potraga za istinom

Brnabić je istakla da će nastaviti da insistira na pronalaženju ubice i dodala da je "Branka Prpa bila svedok odbrane i rekla da to nisu bile ubice".

"I kako mislite da nakon toga ima neki sudija koji će reći da jesu kada je ona bila jedini očevidac", upitala je Brnabić.

Ana Brnabić je takođe izrazila lično očekivanje u potrazi za pravdom u ovom slučaju, ali je istovremeno naglasila da će poštovati nezavisnost pravosuđa i sudske odluke. Ova situacija dodatno baca svetlo na kompleksnost i izazove pravosudnog sistema u Srbiji, te postavlja pitanja o efikasnosti i transparentnosti procesa pravde u zemlji.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
sam

03.02.2024 12:23

izvrsio atenta na sebe...to je zakljucak

Sasa

03.02.2024 12:31

Koliko je Marinika uvreda za svaku ženu u opozicionoj politici Srbije! Sramota koliko nisko ide da indirektno optužuje Vučića za ubistvo Ćuruvije

Sasa

03.02.2024 12:31

Glavni krivica za svaku nesrecu, ubistvo je Vučić ako bi se pitala opozicija! To je uvek bilo tako jer opozicija nema politiku već se vodi napadima na Vučića!

Sasa

03.02.2024 12:32

Svi znamo da Mariniku nije briga za ubistvo Ćuruvije! Ta neseća se koristi kao oružije napada na Vučića!