BRNABIĆ O SRAMNOM PONAŠANJU DELA OPOZICIJE: Za događaje na KiM optužuju Vučića, a aboliraju Kurtija

Autor:

Vesti

03.02.2024

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema njenim rečima, opozicija u Beogradu i opozicioni mediji ne samo da optužuju Beograd i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, već aboliraju Aljbina Kurtija.

BRNABIĆ O SRAMNOM PONAŠANJU DELA OPOZICIJE: Za događaje na KiM optužuju Vučića, a aboliraju Kurtija

Foto: Printscreen/Pink

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će Srbija zbog najnovijih događaja na KiM zahtevati održavanje sednice Saveta bezbednosti UN i navela da opozicija i opozicioni mediji u Srbiji za situaciju okrivljuju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a aboliraju premijera privremenih prištinskih intitucija Aljbina Kurtija, kome je glavni cilj etničko čišćenje KiM.

- Sednica Saveta bezbednosti i dalja borba za naš narod na KiM neće biti laka i ja mogu da razumem šta radi Kurti, ali ne mogu da shvatim zašto nema oštrije reakcije međunarodne zajednice, a posebno me zabrinjava što u Beogradu i centralnoj Srbiji postoje određene političke opcije i mediji koji se trude da pokušaje etničkog čišćenja KiM iskoriste za borbu protiv Aleksandra Vučića. Takođe, i da svaki put kada Kurti uradi nešto ovako i dovede do dalje eskalacije da to iskoriste da sa jedne strane aboliraju poteze Kurtija da bi za to optužili Aleksanda Vučića - rekla je ona gostujući na TV Prva.

Istakla je da je sinoć morala da reaguje na, kako je rekla, brutalne i nepatvorene laži koje šire Šolakovi mediji koji, kako je navela, dovode razne analitičare i diplomate koji aboliraju Kurtija i optužuju Vučića i govore da je ovo što se dešava deo Ohridskog sporazuma.

- Svi u Evropskoj uniji su rekli da ovo nikada nije bilo ni predmet konsultacija, a kamoli da je nešto dogovoreno - rekla je Brnabić i dodala da ukidanje dinara na Kosovu i Metohiji nije razmatrano u dijalogu. 

 

Prema njenim rečima, opozicija u Beogradu i opozicioni mediji ne samo da optužuju Beograd i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, već aboliraju Aljbina Kurtija.

- To ne radi ni Nemačka, ni Amerika, ni Velika Britanija, ni niko u svetu, samo naša, nažalost naša opozicija i naši opozicioni mediji - rekla je Brnabić.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
Стеван

03.02.2024 10:43

Опозиција никада није показала да жели да чува националне интересе и да жели јединство, изнова показују да им је једини циљ рушење Вучића и долазак на власт на било који начин.

Jeka

03.02.2024 10:44

Opozicija je pokazala ovim izjavama da im smeta vlast, a o narodu na KiM ih nista ne zanima

Mira

03.02.2024 10:45

Opozicija je dno dna, oni mrze svoju zemlju.

Ena

03.02.2024 10:46

Ništa novo od opozicije. Za sve im je kriv Vučić, ali najviše za to što ne mogu da dođu na vlast. Šta da im radimo kad ih narod neće.