JEZIVA STATISTIKA! Zbog vožnje pod psihoaktivnim supstancama čak 19 osoba NASTRADALO!

Autor:

Hronika

04.02.2024

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je poziv na kolektivnu odgovornost i promenu svesti o opasnostima koje nastaju usled neodgovornog ponašanja za volanom.

JEZIVA STATISTIKA! Zbog vožnje pod psihoaktivnim supstancama čak 19 osoba NASTRADALO!

Foto: Wikipedia

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, prošle godine je zabeleženo 19 saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom koje su izazvali vozači koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Ovo je alarmantan podatak koji ukazuje na ozbiljan problem sa kojim se suočava saobraćajni sistem u zemlji.

Upravljanje vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci nije samo kršenje saobraćajnih propisa, već i izuzetno opasno ponašanje koje može imati fatalne posledice po vozače, putnike i druge učesnike u saobraćaju. U tom kontekstu, apel MUP-a da se vozači pridržavaju propisa i budu odgovorni prema sebi i drugima dobija poseban značaj.
 

 

Alarmantni podaci za januar: 289 vozača zatečeno pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

Samo u januaru ove godine, saobraćajna policija je isključila iz saobraćaja i zadržala u službenim prostorijama čak 289 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Ovi brojevi su zabrinjavajući i ukazuju na potrebu za pooštravanjem kontrola i sankcija kako bi se smanjila ovakva vrsta prekršaja i povećala bezbednost u saobraćaju.

Apel MUP-a za odgovorno ponašanje u saobraćaju

U objavi MUP-a ističe se važnost odgovornog ponašanja u saobraćaju i apeluje na vozače da ne ugrožavaju sebe i druge učesnike u saobraćaju. Ovo je poziv na kolektivnu odgovornost i promenu svesti o opasnostima koje nastaju usled neodgovornog ponašanja za volanom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading