MUP REAGOVAO ZBOG NEISTINITOG PISANJA PORTALA "DANAS": Još jednom apelujemo na medije da tačno i precizno prenose zvanična saopštenja

Autor:

Hronika

02.02.2024

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo unutrašnjih poslova izražava zabrinutost zbog netačnog i zlonamernog tumačenja statističkih podataka.

MUP REAGOVAO ZBOG NEISTINITOG PISANJA PORTALA "DANAS": Još jednom apelujemo na medije da tačno i precizno prenose zvanična saopštenja

Foto: Foto : MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova je reagovalo na pogrešno interpretirano saopštenje koje je objavljeno na portalu "Danas". Ističući da je od 5. maja 2023. godine, kada je u posedu građana bilo 766.665 komada oružja, taj broj sada smanjen za 171.785 komada, MUP demantuje tvrdnje da je "broj oružja smanjen za 600.000". Ovakve tendenciozne interpretacije predstavljaju drugi slučaj izvrtanja činjenica od strane "Danasa", što, kako navode iz MUP-a, ima za cilj ne samo narušavanje ugleda institucija, već i dezinformisanje javnosti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova izražava zabrinutost zbog netačnog i zlonamernog tumačenja statističkih podataka, ističući važnost tačnog i preciznog prenošenja zvaničnih saopštenja radi objektivnog informisanja građana.

Transparentnost u radu MUP-a

MUP ističe da transparentno, tačno i blagovremeno informiše javnost o svom radu i rezultatima. Saopštenje je još jedan primer posvećenosti Ministarstva da pruži jasne i verodostojne informacije građanima, istovremeno se suprotstavljajući dezinformacijama i tendencioznim interpretacijama.

Ova reakcija ukazuje na važnost transparentnosti u radu institucija, naročito u oblastima koje direktno utiču na bezbednost građana, poput kontrole oružja i smanjenja broja ilegalnih komada oružja u posedu građana.

Značaj tačnog informisanja javnosti

Pogrešno tumačenje statističkih podataka može dovesti do netačnih percepcija javnosti o efektima mera Vlade i rada nadležnih institucija. Stoga je od izuzetne važnosti da mediji pažljivo prenose zvanična saopštenja i statističke podatke kako bi građani bili objektivno informisani o aktuelnim temama.

Apel MUP-a na medije da tačno i precizno prenose informacije naglašava značaj odgovornog novinarstva u stvaranju informisane javnosti i očuvanju integriteta institucija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading