HAPŠENJE 25 OSUMNJIČENIH ZA "PRANJE PARA"! Budžet oštećen za skoro 18,5 miliona dinara!

Autor:

Hronika

01.02.2024

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za još jednim osumnjičenim se intenzivno traga.

HAPŠENJE 25 OSUMNJIČENIH ZA "PRANJE PARA"! Budžet oštećen za skoro 18,5 miliona dinara!

Foto: shutterstock

Ilustracija

U koordiniranoj akciji Uprave kriminalističke policije i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je uhapšeno 25 osumnjičenih za poreska krivična dela i pranje novca, kojima je budžet Republike Srbije oštećen za skoro 18,5 miliona dinara.

Sumnja se da je privredno društvo „Pro tech max“ čiji su vlasnici i zakonski zastupnici S.V. i T.P. od početka 2019. godine na osnovu falsifikovanih faktura vršilo uplate privredim društvima „Masario“, „Collazen V.I.P.“ i „R&M Riana“ čiji su stvarni vlasnici V.M. i P.B.

Dalje su uplaćene novčane iznose privredna društva „Masario“, „Collazen V.I.P.“ i „R&M Riana“ prebacivala na račune gore pobrojanih fizičkih lica bez pravnog osnova, nakon čega su fizička lica istog dana ili sutradan novac podizali sa svojih računa u gotovini i predavali ga V.M. ili P.B.

Osumnjičeni su T.P, S.V, V.M, P.B, M.R, D.M, M.S, V.F, G.M, M.M, I.M, P.M, M.P, P.R, I.P, A.A, M.Ć, M.J, D.P, G.M, N.V, M.R, J.V, M.R. i S.R.

Osumnjičenima se na teret stavljaju krivična dela Poreska prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost, Poreska utaja i Pranje novca.

Pomenute falisifikovane fakture su T.P. i S.V, osim za prebacivanje novca bez pravnog osnova na račune pobrojanih privrednih društava, iskoristili i za umanjenje poreskih osnovica poreza na dobit za privredno društvo „Pro tech max“.

Osumnjičeni će biti privedeni na saslušanje Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, nakon čega će biti odlučeno za koje od njih će biti predloženo određivanje pritvora. Za još jednim osumnjičenim se intenzivno traga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading