PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV MAJKE IZ PAKLA: Nije prijavila muža koji je zlostavljao dve maloletne ćerke - DECA NISU IŠLA U ŠKOLU, BORAVILA NA ULICI

Autor: D.B.

Hronika

29.01.2024

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okrivljena nije preduzela nijednu meru kako njen emotivni partner ne bi seksualno zlostavljao jednu od njene dve maloletne kćeri, iako je o tome bila obaveštena od strane same oštećene.

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV MAJKE IZ PAKLA: Nije prijavila muža koji je zlostavljao dve maloletne ćerke - DECA NISU IŠLA U ŠKOLU, BORAVILA NA ULICI

Foto: Shutterstock

Uhapšena žena

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas optužni predlog protiv P.B (1981).

Optužni predlog podnet je zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršila dva produžena krivična dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica iz odredbe člana 193 stav 1 Krivičnog zakonika u vezi odredbe člana 61 Krivičnog zakonika, na taj način što je u periodu od 2018 godine pa do kraja 2021. godine, kao roditelj, grubim zanemarivanjem svoje dužnosti zbrinjavanja i vaspitavanja, zapustila svoje dve maloletne kćeri, rođene 2008. i 2011. godine, a o kojima je bila dužna da se stara, te o svojim ćerkama nije vodila računa i nije brinula o njima, nije ih negovala već je dozvolila da iste žive u nehigijenskim uslovima, iste nisu nastavile započeto školovanje, nije vodila računa o njihovom zdravstvenom stanju, a iste su često boravile na ulici i bile izložene opasnosti.

Pored napred navedenog, okrivljena nije preduzela nijednu meru kako njen emotivni partner ne bi seksualno zlostavljao jednu od njene dve maloletne kćeri, iako je o tome bila obaveštena od strane same oštećene, te se protiv A.S. emotivnog partnera okrivljene, vodio postupak pred Višim sudom u Beogradu. 

U odnosu na okrivljenu od strane Osnovnog suda u Pančevu doneta presuda 2022. godine kojom je ista potpuno lišena roditeljskog prava u odnosu na obe maloletne oštećene. Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da Treći osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza okrivljenu  oglasi krivom te je osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 10 meseci.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading