MALIŠAN UMIRAO U NAJGORIM MUKAMA, MAJKA ''NEKAŽNJENA'': Dečak (3) iz Niša se popario vrelom vodom, TUGA!

Autor:

Hronika

28.01.2024

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema izjavama bake D.T. i Tamare, dečak se popario vrelom vodom iz tuša, ali su se tokom saslušanja pojavile nove okolnosti.

MALIŠAN UMIRAO U NAJGORIM MUKAMA, MAJKA ''NEKAŽNJENA'': Dečak (3) iz Niša se popario vrelom vodom, TUGA!

Foto: shutterstock

Trogodišnji Nišlija G.S. preminuo je na današnji dan 2022. godine nakon što je pretrpeo teške povrede u stanu svoje bake D.T. u ulici Nova železnička kolonija. Majka dečaka, Tamara S. (34), optužena je za kršenje porodičnih obaveza iz člana 198. Krivičnog zakonika, ali suđenje još nije počelo zbog sumnje u njenu uračunljivost.

Sumnja u majčinu uračunljivost

Nakon više veštačenja, dosadašnji nalazi veštaka pokazali su da je Tamara sposobna da prati suđenje, pa se očekuje da će sredinom marta, kada je zakazan sledeći glavni pretres, sudski postupak najzad početi, prenosi Telegraf.

Sumnjive okolnosti

Prema izjavama bake D.T. i Tamare, dečak se popario vrelom vodom iz tuša, ali su se tokom saslušanja pojavile nove okolnosti. Postoji tvrdnja da ni Tamara ni njena majka nisu bile prisutne u vreme povređivanja trogodišnjaka, već su navodno bile u Centru za socijalni rad. Osim toga, obdukcija je pokazala da je dečak zadobio bezuslovno smrtonosne povrede, što dovodi u sumnju tvrdnje da je bio živ nekoliko sati nakon povređivanja.

Odloženo suđenje

Suđenje je tokom protekle godine nekoliko puta odloženo zbog lomljenja koplja oko sposobnosti Tamare da joj se sudi. Njen branilac advokat Miroslav Ristić ističe da su tražili veštačenje komisije veštaka kako bi se razjasnilo njeno stanje. Konačno, suđenje je zakazano za sredinu marta, a postoji nada da će sud uzeti u obzir i član 58. Krivičnog zakonika koji predviđa mogućnost oslobađanja od kazne učinioca krivičnog dela učinjenog iz nehata, ukoliko su posledice dela toliko teške da izricanje kazne ne bi odgovaralo svrsi kažnjavanja.

Paralela sa prethodnim slučajem

Ovaj slučaj podseća na situaciju koja se desila 2014. godine, kada je dvadesetdevetogodišnja Biljana Milenković skrivila smrt svoje dvoje dece. Sud je tada oglasio Biljanu krivom, ali je oslobodio kazne pozivajući se na član 58. Krivičnog zakonika, smatrajući da je ona toliko pogođena smrću svoje dece da joj teža kazna ne treba.


U nadi da će pravda biti zadovoljena, očekuje se da će suđenje Tamari S. konačno početi sredinom marta, uz nadu da će sud uzeti u obzir sve relevantne činjenice prilikom donošenja konačne odluke.

(Telegraf)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading