SUDIJE DONELE ŠOKANTNU ODLUKU O PRITVORU SAŠE ČAĐENOVIĆA: Ustavni sud usvojio žalbu specijalnog tužioca koji je sarađivao sa KAVČANIMA!

Autor:

Hronika

26.01.2024

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saša Čađenović se nalazi u pritvoru od 9. decembra prošle godine zbog sumnje da je bio uključen u stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja.

SUDIJE DONELE ŠOKANTNU ODLUKU O PRITVORU SAŠE ČAĐENOVIĆA: Ustavni sud usvojio žalbu specijalnog tužioca koji je sarađivao sa KAVČANIMA!

Foto: Profimedia, youtube/printscreen

Sudije Ustavnog suda Crne Gore su usvojile žalbu branilaca suspendovanog specijalnog tužioca Saše Čađenovića koja se odnosi na produžavanje pritvora svom klijentu. Ovaj stav Ustavnog suda otvara pitanje daljih koraka, s obzirom da je ocenjeno da je žalba Čađenovićevih advokata osnovana. Takođe, ovo nije prvi put da je Ustavni sud uvažio žalbu Čađenovićevih advokata, što dodatno naglašava značaj ove odluke.

Uvažavanje žalbe odbrane od strane Ustavnog suda

U maju prošle godine, Ustavni sud je takođe uvažio stav odbrane u slučaju Čađenovića, pružajući podršku advokatima u njihovim argumentima. Ova praksa Ustavnog suda naglašava njegovu ulogu u zaštiti prava pojedinaca, posebno u slučajevima koji se tiču pritvora i krivičnih postupaka.

Suspendovani specijalni tužilac u pritvoru od decembra prošle godine

Saša Čađenović se nalazi u pritvoru od 9. decembra prošle godine zbog sumnje da je bio uključen u stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja. Specijalno tužilaštvo ga sumnjiči da je svoje delovanje usmerio ka interesima kavačkog kriminalnog klana. Nedavno mu je produžen pritvor, što dodatno naglašava ozbiljnost optužbi koje su upućene na njegov račun.


Ovaj slučaj privlači pažnju javnosti kako zbog uloge koju Čađenović ima u pravosudnom sistemu, tako i zbog težine optužbi koje su mu stavljene na teret. Upravo zbog toga, odluke sudova u vezi sa njegovim pritvorom imaju značajan uticaj na javnost i pravosudni sistem Crne Gore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading