VIŠE OD 3 KILOGRAMA DROGE SPAKOVAO U VAKUM KESE: Uhapšen Čačanin, evo šta je sve pronađeno kod njega!

Autor:

Hronika

26.01.2024

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Čačku, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

VIŠE OD 3 KILOGRAMA DROGE SPAKOVAO U VAKUM KESE: Uhapšen Čačanin, evo šta je sve pronađeno kod njega!

Foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku uhapsili su M. K. (45) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pretresom stana osumnjičenog, policija je pronašla oko tri kilograma biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, oko 332 grama praškaste materije za koju se sumnja da je amfetamin, vagicu za precizno merenje, drobilicu, kao i novac koji je, kako se sumnja, stečen prodajom narkotika.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Čačku, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Da podsetimo, dve velike akcije na granicama dogodile su se pre nekoliko dana. Naime, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave granične policije, u saradnji sa Upravom carine i Policijskom upravom u Vranju, u sklopu pojačanih aktivnosti usmerenih na suzbijanje svih oblika prekograničnog kriminala, zaplenili su 150,8 kilograma marihuane i uhapsili Z. J. (1993) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je na Graničnom prelazu Preševo, na ulazu u zemlju, pregledom teretnog motornog vozila kojim je upravljao osumnjičeni, u prikolici pronašla 12 torbi sa marihuanom.

Ovo je druga velika zaplena marihuane tokom istog dana, ubrzo nakon akcije na Graničnom prelazu Gradina u kojoj je zaplenjeno 135 kilograma ove droge. 

Tim povodom ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić poručio je da su ove akcije najbolji pokazatelj odlučnog rada srpske policije koja je uspešno presekla lanac krijumčarenja narkotika i tako sprečila dalju prodaju droge.

Zaplena više od 285 kilograma marihuane odličan je rezultat naše granične policije i dokaz njenog predanog i istrajnog rada u borbi protiv trgovine narkoticima. Ove zaplene su rezultat pojačanih aktivnosti policijskih službenika Uprave granične policije na suzbijanju prekograničnog kriminala i ujedno pokazatelj beskompromisne borbe naše policije protiv narko-dilera. Čestitam pripadnicima Uprave granične policije MUP-a na odlično obavljenom poslu - poručio je ministar Gašić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading