UHAPŠEN ŠPIJUN U NOVOM PAZARU! Priveden srpski državljanin koji radi za obaveštajnu službu Albanije!

Autor:

Hronika

25.01.2024

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prikupljene informacije od strane A. D. su potom prosleđivane D. R., koji ih je dalje distribuirao obaveštajnim službama Albanije i tzv. Kosova.

UHAPŠEN ŠPIJUN U NOVOM PAZARU! Priveden srpski državljanin koji radi za obaveštajnu službu Albanije!

Foto: shutterstock

Hapšenje

U okviru šire istrage koju sprovode Bezbednosno-informativna agencija (BIA) i Više javno tužilaštvo (VJT) Jagodina u vezi sa slučajem D. R., osumnjičenog za špijuniranje u korist obaveštajne službe Albanije ŠIŠ i tzv. obaveštajne agencije Kosova, u Novom Pazaru je priveden A. D., državljanin Srbije.

A. D. se sumnjiči da je bio član obaveštajne mreže organizovane od strane D. R. na teritoriji Srbije. Prema navodima MUP-a, A. D. je, po nalogu D. R., prikupljao relevantne podatke i informacije za potrebe obaveštajne službe Albanije. Prikupljene informacije su potom prosleđivane D. R., koji ih je distribuirao obaveštajnim službama Albanije i tzv. Kosova, uz naknadu koja je predstavljala finansijski podsticaj za njihov rad.

- A. D. se sumnjiči da je član obaveštajne mreže koju je organizovao D. R. na teritoriji Srbije, te da je, po njegovim nalogama, prikupljao relevantne podatke i informacije za potrebe obaveštajne službe Albanije - navode u MUP-u, prenosi RINA.

Prikupljene informacije od strane A. D. su potom prosleđivane D. R., koji ih je dalje distribuirao obaveštajnim službama Albanije i tzv. Kosova, uz naknadu koja je bila finansijski podsticaj za njihov rad

Istraga se nastavlja kako bi se rasvetlili svi detalji vezani za organizaciju ove špijunske mreže i identifikovali svi učesnici. MUP Srbije je angažovan na otkrivanju dodatnih informacija i prikupljanju dokaza koji će pomoći u rasvetljavanju šire slike ovog špijunskog slučaja.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading