EVO ŠTA JE BIA PRONAŠLA KOD ŠPIJUNA KOJI JE RADIO ZA ŠIŠ!

Autor:

Vesti

13.01.2024

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korišćenjem opreme, D.R. je snimao kretanje srpskih snaga bezbednosti, posebno jedinica Vojske Srbije.

EVO ŠTA JE BIA PRONAŠLA KOD ŠPIJUNA KOJI JE RADIO ZA ŠIŠ!

Foto: shutterstock

BIA uhapsila špijuna koji je radio za ŠIŠ

Pripadnici Bezbednosno-informativne agencije (BIA) pronašli su kameru, solarni panel i SD karticu u blizini sela Karadak kod Raške, u sklopu istrage protiv D.R. koji se sumnjiči da je špijunirao za obaveštajnu službu Albanije ŠIŠ.

Korišćenjem pomenute opreme, D.R. je snimao kretanje srpskih snaga bezbednosti, posebno jedinica Vojske Srbije.


Osumnjičeni D.R., državljanin Srbije, koji je inače IT stručnjak, uhapšen je pod sumnjom da je vršio špijunažu za račun Državne informativne službe Albanije. Od 2022. godine, D.R. je, uz pomoć svojih saradnika, prikupljao podatke o pripadnicima bezbednosnih službi Srbije i Srbima sa Kosova i Metohije.

Takođe, bio je angažovan i tokom kriznih situacija na severu Kosova i Metohije za vreme protesta i barikada, te je snimao kretanje srpskih snaga bezbednosti na području opštine Raška.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je ovo posao za BIA i naglasio da je pojačano prisustvo obaveštajnih agencija "iz razumljivih razloga". Vučić je naglasio da je Srbija slobodna i nezavisna zemlja koja donosi odluke u skladu sa interesima svog naroda i građana, a ne pod diktatom spolja.

Nije neuobičajeno da obaveštajne agencije iz inostranstva deluju na teritoriji Srbije. Po rečima predsednika Vučića, pojačano dejstvo i prisustvo različitih obaveštajnih agencija potvrđuju da Srbija nije zemlja koja se uklapa u kalupe poslušništva i podaništva. Ovo naglašava nezavisnost i slobodu zemlje, te ističe značaj donošenja odluka u skladu sa interesima sopstvenog naroda i građana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading