SA DRAGANOM JE NESTALO SVE, NEMA SINA, A NI NAS: U porodici ubijenog čuvara "Ribnikara" i dalje caruje tuga!

Autor:

Hronika

01.01.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosa i Živorad Vlahović su nedeljama pred parnicu protiv Kecmanovića, maloletnog ubice Koste i njegovih roditelja Miljane i Vladimira, a koja su održana u četvrtak i petak, bili loše jer su bili svesni da će to biti direktno suočenje s teškom istinom.

SA DRAGANOM JE NESTALO SVE, NEMA SINA, A NI NAS: U porodici ubijenog čuvara "Ribnikara" i dalje caruje tuga!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Društvene mreže

- Imamo ćerke i unuke, koji su pažljivi i posvećeno brinu o nama, ali sina nam više nema, pa nema ni nas. Moj Dragan je bio veliki hrabri čovek. Preživljavamo dane puni bola i tuge i ovo nije život. S Draganom je otišlo sve. Sve čemu smo se nadali. Svaki dan nam je crn, pa i ova nova godina. Kamo sreće da sam umrla onog momenta. 

Ovim rečima za Srpski telegraf opisuje tragediju ove porodice Kosa, majka Dragana Vlahovića, kog je dečak-monstrum Kosta Kecmanović upucao na radnom mestu u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Kobnog 3. maja i čestita porodica Vlahović iz Višnjičke banje doživela je tragediju.

- Dragan je bio izvor radosti. Donosio je mir i spokojstvo kod nas, sestara, i naših porodica. Naša deca su ga obožavala i ona iskreno i mnogo pate. I on je strašno voleo njih - plačnim glasom i licem ostarelim od 3. maja govori Radica, Draganova sestra.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

Ona često odlazi na groblje da pije kafu s ubijenim bratom i uvek obiđe večne kuće njegovih učenika Angeline Aćimović i Andrije Čikića, koji su sahranjeni u istoj parceli. S groblja se vraća slomljenog srca jer povratne reakcije nema.

- Nije hrišćanski, ali je to jače od mene. Izgubila sam veliki deo sebe. Brat moj jedini, moja snaga je u hladnoj zemlji. Popričam s njim da olakšam dušu, ali povratne reakcije nema kako je bilo za života. Ni o čemu nisam brinula pored njega, on je sve preuzimao kao muškarac i stub porodice. Sve smo se dogovarali i divno se slagali s njim moja sestra i ja - priča tiho Radica.

Republika

Foto: Republika.rs

 

Njoj je najteže da gleda patnju bolesnih majke i oca, koji su sahranili sina. Svi se trude da pate u tišini, sakriveni od drugih članova porodice, ali lako čitaju jedni drugima tugu u očima i na licu.

- Moj brat, naš Draganče, bio je simbol te škole zato što se prema njoj odnosio odgovorno i zato što je bio na usluzi i preko opisa svog posla. Voleo je decu i ljude i nesebično im se davao. Zato doživljavamo da nam se često obraćaju roditelji čija deca su imala potrebu da napišu pismo ili pesmicu za Dragana. Lica su nam tada ozarena, ponosna, ali su srca i dalje prazna jer ništa ne može da zameni njegov osmeh - priča Radica, dok nam pokazuje stihove i dečje crteže Dragana Vlahovića u crvenom herojskom odelu.

Kosa i Živorad Vlahović su nedeljama pred parnicu protiv Kecmanovića, maloletnog ubice Koste i njegovih roditelja Miljane i Vladimira, a koja su održana u četvrtak i petak, bili loše jer su bili svesni da će to biti direktno suočenje s teškom istinom.

Na izmaku snage pričali su koliko im je teško da žive bez sina i koliko su patnju preživeli, saznavši da ga je ubio učenik iz škole u kojoj je radio.

 

Bio je drug đaka i treći roditelj

U kući sve podseća na Dragana i kažu da tako mora jer i dalje živi deo njega. Obeležja Fudbalskog kluba Partizan, koji je obožavao, i poruke učenika "Ribnikara" su na komodama i stolovima. Porodica je ponosna kada im se najlepšim rečima obrate roditelji preživelih đaka i govore o situacijama u kojima je čika Dragan bio car, njihov drug i kao treći roditelj u školi.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

Otac i majka se prepolovili od tuge

Draganov otac Živorad, koji je doživeo moždani udar i od posledica bolesti nije bio u stanju da svedoči, u nekoliko rečenica je govorio o ubijenom sinu.
- Jedinca sina sam imao. Bio je najbolji među najboljima - rekao je Živorad.
Draganova sestra Slavica ističe da je od smrti brata njihova porodica potonula i da neutešne roditelje ništa ne može da oraspoloži.
- Njima je bitno da idu na suđenja. Čekaju krivični postupak i majka govori da ima pitanja za onog malog (ubicu, prim. aut.). Prepolovili su se i majka i tata od 3. maja do danas - rekla je Slavica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading