ZBOG KOSTE KECMANOVIĆA NJIHOV PONOS ZAMENILA JE VEČNA BOL: Zajaukalo je deset majki, a evo šta sve znamo o ubijenoj deci i njihovom čuvaru!

Autor:

Hronika

31.12.2023

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deca koju je upucao očevim pištoljem bili su brilijantni đaci, odani prijatelji, dobri učenici, dobre ćerke i sestre.

ZBOG KOSTE KECMANOVIĆA NJIHOV PONOS ZAMENILA JE VEČNA BOL: Zajaukalo je deset majki, a evo šta sve znamo o ubijenoj deci i njihovom čuvaru!

Foto: Facebook, ST/Vladimir Lukić, Privatna arhiva

Kosta Kecmanović je pucajući 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" uništio prvo svoj i život svoje porodice, a onda devetoro izuzetne dece i plemenitog čoveka školskog čuvara, poslao u večiti mrak iako su hodali putem svetlosti.

Dete se pretvorilo u monstruma i u času je uništilo mnogo života i sve ono što je proteklih 14 godina građeno sa ogromnom ljubavlju. Roditelje svojih žrtava je osudio na doživotnu patnju. 

Takođe je bolom ispunio i srca mnogo đaka svoje škole, a petoro njih je ranio kao i nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović.

Deca koju je upucao očevim pištoljem bili su brilijantni đaci, odani prijatelji, dobri učenici, dobre ćerke i sestre. 

Ubio je sina jedinca Andriju Čikića koji je trebalo da bude đak generacije jer je bio izuzetan učenik. Uz to bio je virtouz koji je od šeste godine svirao klavir, a sa 13 već je stvarao svoje kompozicije. 

Andrija Čikić, rođen je 05.03.2009. godine u Beogradu. Dobio je više prvih nagrada na nacionalnim i međunarodnim muzičkim takmičenjima. Voleo je jezike, matematiku, sport…Trenirao je tenis. Bavio se fotografijom i izradom zanimljivih video zapisa koje je oplemenjivao interesantnom muzikom. I pored mnogobrojnih angažovanja uvek je nalazio vremena za druženje sa vršnjacima.

Republika

Foto: andrijacikic.com

 

Ema Kobiljski rođena je 3. oktobra 2009. Bila je vesela, duhovita, brižna, pametna i dobronamerna devojčica, omiljena u razredu i školi. Sa posebnim ushićenjem se radovala 14. rođendanu koji nije dočekala. Imala je jako dugu kosu. Trenirala je odbojku godinama i želela da bude očeva naslednica.

Bila je uzor pet godina mlađoj sestri, a drugari su je voleli jer se postavljala kao njihov zaštitnik. Umela je da daje ljubav i da je prima. Uvek se grlila sa svima koje voli.

Republika

Foto: Facebook, shutterstock


Mara Anđelković je rođena 17. oktobra 2009. u Beogradu. Drugari je opisuju kao nesebičnu, pametnu i vrednu devojčicu koja je svoje obaveze završavala na vreme i trudila se u svemu što je radila. Prelepo je crtala, slikala i vajala. Trenirala je karate. Imala je jako dobar smisao za humor i volela je stranu muziku. Takođe je volela da pravi razne frizure i da se sređuje i bila je jako kreativna. 

Želela je da upiše Dizajnersku školu i studira Fakultet likovnih umetnosti. Marin najbolji drug iz odeljenja bio je Andrija Čikić.

Republika

Foto: Privatna arhiva/javniservis.net

 

Katarina Martinović je rođena 25. jula 2010. u Beogradu. Bila je nežna balerina, čiji je život bio ples na vrhovima prstiju, istovremeno je bila i čvrsta i nepokolebljiva.
„Kaja je volela roze i belu boju lala, cveća koje svoje nežne glavice drži uvek uprte ka nebu.

- Ponosno i dostojanstveno kao Kaja, krhka i snažna u isto vreme. Unosila je energiju u odeljenje, pokretala ih sve, držala na okupu, bodrila kad im je teško - napisali su iz baletske škole Lujo Davičo, posvetivši joj broj časopisa "Korak".

Iako mlađa godinu dana od drugara iz razreda Katarina je bila veoma odgovorna, a u 'Ribnikar" je pohadjala i baletaku školu. 

Republika

Foto: Printscreen TikTok.com, Facebook.com

 

Adriana Dukić živela je u Fracuskoj do 2022. godine, kada su se porodično vratili u Srbiju.
Želela je da studira biologiju u Francuskoj, i govorila je francuski jezik kao maternji.
Volela je ples, pevanje, crtanje i folklor. Volela je da se doteruje i fotografiše.
Najbolja drugarica joj je bila Angelina Aćimović, devojčica koja je 12 dana posle ubistva podlegla povredama u bolnici.

Republika

Foto: tiktok.com/printscreen

 

Angelina Aćimović je bila odlikaš anđeoskog lika, a od malena je crtala modne kreacije i sanjala da postane svetski slavna. Gajila je veliku ljubav prema umetnosti i modi uopšte.
Obožavala je da kuva, posebno poslastice sa starijom sestrom Marijom. Matematičke zadatke je rešavala sa lakoćom.

Bavila se i ručnim radom, pravila je rukavice koje je poklanjala drugaricama. Volela je da pleše i da se bavi organizacijom.

Foto: ST/Nemanja Pančić, Društvene mreže

 

Ana Božović je rođena 6. maja 2011. godine. Igrala je hip - hop i uživala u muzici. Volela je koncerte i festivale. Bila je vedro dete, uvek spremno za akciju. Najmiliji je opisiju kao devojčicu koja se prva penje na drvo ako nekome ode lopta.

Bavila se tekvondoom, umela da stoji na glavi i živela okružena ljubavlju starijeg brata, roditelja, baka i deka... Uvek je bila okružena decom, a obožavala je da ide na putovanja i sa njih da donosi poklone drugaricama.

Republika

Foto: printscreen

 

Bojana Asović je rođena 27. maja 2011. godine. Volela je da crta i da se prijavljuje na likovne konkursa i da pobeđuje na njima. Bila je kreativna i brižna devojčica. Omiljeni predmet bio joj je francuski, a interesovanja šarolika. Volela je da putuje. Trenirala  je gimnastiku.

Plenila je svojom dobrotom. Od vrtića je pokazivala empatiju za druge. Umela je da čuva tajne kao niko. Nije trpela nepravdu. Obožavala je da gleda kvizove, a omiljeni joj je bio" Slagalica". 

Republika

Foto: printscreen

 

Sofija Negić je rođena 13. septembra 2009. Volela je muziku, posebno Bitlse i Motorhed.
Uživala je u crtanju, video igrama, poput Majnkrafta, ali i kartama. Farbala je kosu u zeleno i bila tiha buntovnica.

Imala je talenat za hemiju, matematiku i fiziku i spremala se za takmičenja. Bila je blage naravi i želela da svima oko nje bude lepo, nikoga nikad nije uvredila, čak i kad bi nju neko povredio, nije to doživljavala lično, i brzo bi praštala. Htela je da upiše Petu gimnaziju, jer tamo imaju Lenondan - dan posvećen Džonu Lenonu iz Bitlsa.

Republika

Foto: Printscreen/www.tiktok.com/sofiijanegic

 

Dragan Vlahović radnik privatnog obezbeđenja angažovan u "Ribnikaru" od septembra 2013. godine rođen je 1970. godine u Prištini.

Sa porodicom se doselio u Beograd još u mladosti.

- Bio je pomalo napet kad se zaposlio prvi put u školi jer se plašio da li će moći da zapamti imena sve dece i roditelja. Vrlo brzo je svako dete znao po imenu i svako dete je pored njega osećalo da je posebno - ispričala je Radica Draganova sestra. 

Dragan je postao omiljen čuvar, oniljeni školski lik, i mnogi su ga smatrali simbolim te škole. Pomagao je svakom detetu, roditelju, nastavniku...Bio tu da uteši i nasmeje. Svi su ga voleli. Postoji predlog da škola promeni ime, upravo u “Dragan Vlahović” ili da se ustanovi školska nagrada po imenu omiljenog čuvara.

Republika

Foto: Facebook

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (25)

Loading
Sara

31.12.2023 12:17

Znaci ovako:Kosti decaku ubici verovatno treba psiholoska i sva strucna pomoc, isto tako mora se leciti i ostati zavoren u nekoj ustanovi, jer je uradio neoprostiv zlocin!! E sad htela bi još nesta napisat, do 3.maja,taj decak je bio, dobro, pametno, vaspitano, inteligentno dete, a to su potvrdili dadilja, komsije, doktori na hitnom, kad je jednom dosao rasecenom usnom, njegova nastavnica koja je pismo napisala, rodbina, prijatelji, isto tako postoji sajt skole gde pise njegovvi uspesi u takmicenju, jer sad svi govore da nije i teligentan, pa evo skola ne laže, ta ista u kojoj je uradio zlocin, na takmicenja idu nadarena deca, ne prosecna i ostvaruju dobra mesta, a njegovo ime se spominje vise puta i uspeh onda dolazi nesretno jutro 3.maja i to dobro dete u 2 minuta postaje najgori monstrum na svetu!! Kako i zasto!!??? Sad ce mnogi reci, roditelji ovo, ono, nisu videli, isto tako sad svi sve znaju, izvaci se svasta!! Gde su bili svi pre 3.maja!!??gde!???ako sad se svi prisecaju da se secaju da je ovo, ono, cudno im bilo ovo, pa ono!!!? Gde su svi bili prije!! Nigde nema reci slova, od prije, da nesta nagovesti da ce dete da se pretvori u monstruma, a po danasnjim izjavama mnogih, znaci trebalo je reagovat prije!! Opet pitam, gde su bili svi, koji su se sad setili necega o njemu!!!??? Ovo nisam napisala da njega branim, on mora na neki nacin odgovarati ako u zatvo ne moze, jer ne podlleze zakonski zbog god u trenutku pocinjenja zlocina kao 13 godisnje dete, ali mora odgovarati i osetiti, znati sta je uradil!! Javnost, svet zanima, sta je uzrok, ove strasne poslledice!!

Јован

31.12.2023 13:27

@Sara - Ја се сећам да су након масакра писали да је мали док су били на екскурзији био сам у соби, да није ту спавао, већ склупчан у фотељи, у соби где су била друга деца. То је знала и разредна. Зашто тада није питала у чему је проблем, зашто није обавештен и школски психолог? Ваљда и они имају неку обавезу у школи, није им ваљда посао једино да примају плату. https://youtu.be/1cyF4CwirZs?si=1VWlXuqOSz2nhDVe у овом видеу један дечак каже да су га стално задиркивали, да је муцао док је причао. Онда опет неко то демантује. Шта ли је заправо истина?

Aca

31.12.2023 14:14

@Јован - Vrsnjackog nasilja je uvek bilo i to kroz celu ljudsku istoriju u svim delovima sveta. I postojace dokle god postoji ljudska vrsta. Svako je u nekom trenutku bio izlozen nekom vidu tog nasilja i ne postoji tim psihologa koji rade u nekoj skoli koji ce to spreciti. Ovo sto je on uradio se ne moze pravdati nicim. Skola od 800 ucenika i jedan ili dva psihologa koji rade sa najosetljivijom grupom ljudi, tesko da mogu u svakom trenutku da prepoznaju svaciji problem. Roditelji su ti koji su morali da vide da nesto zestoko ne stima kod njega. Zamisli da je nakon te ekskurzije gde je on spavao u fotelji nastavnica zvala njegove roditelje i rekla da mali ima psih. problema i da mora na lecenje. Sta mislis da bi se desilo: roditelji bi poslusali taj savet i poslali ga na lecenje ili bi se pronasli uvredjeni i tuzili tu nastavnicu koja bi na kraju najverovatnije bila kaznjena odbijanjem od plate ili cak otkazom?

Sara

31.12.2023 15:28

@Aca - Aca@ odmah da kszem da ja maloga ne oprvdavam, a pogotovo zlocin koji je uradio, nema opravdanja, njemu zivot sledi u bolnickim sobama, gde mu je i mesto!! A sto se nasilja tice, evo ukratko cu pokusati!! Ogledna elitna skola Ribnikar, ima svoje psihologe, strucnjake, zubara, cak su alarmom i kamerama povezani sa policijom, dakle crem de la crem! U Ribnikar ne idu deca radnika, trgovac, vozaca, med sestara, pekara i ostale radnicke klase, zna se ko tamo ide!!! Tocno razredna nije verovatno smela nazvat uglednod dr. Kecmanovica i uglednu dr. Miljanu i reci vase dete ima taj i taj problem i slicno!! To si u pravu!! E sad isto tako, ta deca iz Ribnikara koja su maloga psihicki a i fizicki maltretirali, a jesu, mozemo se mi sad pravit ludi i negirat, al sve ima zabelezeno, ta deca su, deca doktora, diplomata, ravnatelja, uglavnom deca crem de la crem, i razredna isto tako nije smela nazvat nekog uglednika i reci, znate vase dete maltretira to i to dete! Uglavnom, svi smo zakazali kao drustvo, od samog pocetka, znaxi od vrtica, gde vec se radi selekcija dece na elitu i ostale!!! Meni je fascinantno da skoro sva deca Ribnikara a ima ih hiljadu, su skoro svi vukovci, da li je moguce da u 1 razredu se vec vidi da je dete genijalac, jer u Ribnikaru su svi skoro takvi, a da nema dece radnika, ona su valjda glupa za elitnu skolu, kad vec nema nijedno dete radnika u celom Ribnikaru!!