VLADIMIR KECMANOVIĆ JE MIRNO SPAVAO DOK JE KOSTA PRAVIO BOMBE: Nije bio odgovoran roditelj, tvrde roditelji njegovih žrtava

Autor:

Hronika

29.12.2023

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svedočenje oca Ane Božović potreslo je brojnu publiku u parnici za naplatu nematerijalne štete, za pretrpljeni bol i patnju.

VLADIMIR KECMANOVIĆ JE MIRNO SPAVAO DOK JE KOSTA PRAVIO BOMBE: Nije bio odgovoran roditelj, tvrde roditelji njegovih žrtava

Foto: ST/Nemanja Pančić

asd

Ivan Božović otac 3. maja ubijene devojčice Ane Božović prvi je svedočio od 27 članova porodica žrtava Koste Kecmanovića. Anu je Kosta streljao na dežurstvu sa Bojanom drugaricom iz razreda, koju je takođe usmrtio.

Ovaj staloženi čovek koji je sa ćerkicom imao poseban odnos pun ljubavi i nežnosti detaljno je pričao šta je sve preživljavao, a agoniji iščekivanja devojčice ispred "krvave škole". 

- U jednom trenutku posle lutanja i traženja Ane po bolnicama, čekanja ispred škole, meni je prišla jedna novinarka i rekla da svi roditelji koji nisu našli decu, treba da dođu u policijsku stanicu na Vračaru. Otišao sam tamo i video sam Bojaninu majku Mariju Asović kad su je dovozile kolege iz MUPa, bila je van sebe. Ušla je prva u kancelariju i kad je izašla sve mi je bilo jasno. Ušao sam, unutra je bila i direktorka i rekla mi je da je identifikovala Anu. Ne znam kako sam sišao niz stepenice sa tog drugog sprata ni šta se dešavalo oko mene. Izašao sam, pozvao Ninu i rekao joj da naše Ane više nema - govorio je Ivan mirnim glasom, a u sudnici su se čuli tihi jecaji iz publike.

Ivan je predočio da se i Anin brat sa kojim je ona bila veoma bliska i strašno vezana teško nosi sa bolom.

- Sin se zatvorio u sebe. Pokušavao je da bude jak i da ne plače jer sa 16 godina dečaci ne žele da pokažu bol i suze. Naknadno sam saznao da je bio vrlo besan i da je hteo da ide kod stana Kecmanovića i neke glupe stvari da radi. Kasnije je njegov trener veslanja pričao sa njim i pomogao mu da se vrati uobičajenim aktivnostima, rekao mu je da treba da sluša i bude uz nas da nam olakša - ispričao je iskreno Ivan .

U Aninom odgoju otac je učestvovao aktivno od rođenja. Povijao je i sređivao i sa njom je kaže umro najlepši deo njegovog i supruginog života. 

- Sa Aninim rođenjem postali smo prava porodica. Ona je donela radost, sreću i toga više nema. Mi mamo sina i razlog za život, ali srušene su nam vizije. Anina soba je sada zatvorena. Mesecimo smo znali da ležimo na njenom krevetu i da plačemo. Sada manje, jer pokušavamo da se štitimo, pošto čim uđemo u njenu sobu plačemo. Tu su njene papuče i sve ostalo  - svedočio je Ivan i prstom šarao po sudskoj govornici gutajući suze. 

Ivana uznemirava to što se roditelji Koste Kecmanovića ponašaju nedolično. 

- Oni se ne osećaju krivi, niti odgovorni. Kako dođe do toga da svom detetu date oružje u ruke? To može da proizvede samo zlo. Posle kažeš da vam je upropastio živote, a ti su ga vodio da puca. Ako si odgovoran roditelj i stalno pričaš sa detetom, mogao si da vidiš da se nešto dešava sa njim. Ne vidiš da tvoje dete ne spava celu noć pred 3. maj, da pravi molotovljeve koktele, a onda se ne osećaš odgovornim - rekao je Božović.

Pred sudom Anin otac prepričava kako se i pedagog nedopustivo ponašala pored direktorke koja nije zbog 3. maja ni ponudila ostavku makar iz moralnih pobuda. 

- Pričalo se da će Grad da snosi troškove sahrane, a onda se pojavila i fondacija Luke Dončića. Mi smo tada bili malo revoltirani i ako već može da se bira rekli smo "Dončić fondacija". Pedagog je Nini rekla, "imate malo debele prste", kao u smislu da hoćemo tu nešto da uzmemo, neki novac. Da to kaže u takvoj situaciji, još ne mogu da pojmim i pitao sam Ninu što je uopšte sa njom i razgovarala

Anin otac navodi da su prvih nedelja živeli po automatiznu, da je imao pritisak u grudima i uznemirenje. 

- Strašno je ići da identifikujete svoje dete. Posle tri, četiri nedelje obratili smo se psihijatru, dobili lekove da bi iole mogli da funkcionišemo. Vratili smo se na posao zbog sina da se i on vrati u neku rutinu. Sve nam je teže i teže. Razmišljate kako bi ona rasla, izgledala, a nje nema - ispričao je Ivan. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Tanja

29.12.2023 09:35

Otac ga vodio po streljanama po raznim pucačkim aktivnostima,umesto da ga učili drugarstvu on šalje preteće mejlove školi a čeka sipa domestos drugarima. Naravno da je otac najmlađeg masovnog ubice na svetu kriv!

usput

29.12.2023 10:12

Pitam se samo za šta Psiholog u školi prima platu kada ništa nije primetio a bilo je mnogo očiglednih pokazatelja da nešto nije u redu....

Ira

29.12.2023 18:16

Svako polazi nesvesno od sebe. Tako je pedagog odala sebe da zapravo ona ima "debele prste".