ZBOG KOSTE KECMANOVIĆA NJIHOV PONOS ZAMENILA JE VEČNA BOL: Zajaukalo je deset majki, a evo šta sve znamo o ubijenoj deci i njihovom čuvaru!

Autor:

Hronika

31.12.2023

11:30

Deca koju je upucao očevim pištoljem bili su brilijantni đaci, odani prijatelji, dobri učenici, dobre ćerke i sestre.

ZBOG KOSTE KECMANOVIĆA NJIHOV PONOS ZAMENILA JE VEČNA BOL: Zajaukalo je deset majki, a evo šta sve znamo o ubijenoj deci i njihovom čuvaru!

Facebook, ST/Vladimir Lukić, Privatna arhiva

Komentari (25)

Loading
Sara

31.12.2023 12:17

Znaci ovako:Kosti decaku ubici verovatno treba psiholoska i sva strucna pomoc, isto tako mora se leciti i ostati zavoren u nekoj ustanovi, jer je uradio neoprostiv zlocin!! E sad htela bi još nesta napisat, do 3.maja,taj decak je bio, dobro, pametno, vaspitano, inteligentno dete, a to su potvrdili dadilja, komsije, doktori na hitnom, kad je jednom dosao rasecenom usnom, njegova nastavnica koja je pismo napisala, rodbina, prijatelji, isto tako postoji sajt skole gde pise njegovvi uspesi u takmicenju, jer sad svi govore da nije i teligentan, pa evo skola ne laže, ta ista u kojoj je uradio zlocin, na takmicenja idu nadarena deca, ne prosecna i ostvaruju dobra mesta, a njegovo ime se spominje vise puta i uspeh onda dolazi nesretno jutro 3.maja i to dobro dete u 2 minuta postaje najgori monstrum na svetu!! Kako i zasto!!??? Sad ce mnogi reci, roditelji ovo, ono, nisu videli, isto tako sad svi sve znaju, izvaci se svasta!! Gde su bili svi pre 3.maja!!??gde!???ako sad se svi prisecaju da se secaju da je ovo, ono, cudno im bilo ovo, pa ono!!!? Gde su svi bili prije!! Nigde nema reci slova, od prije, da nesta nagovesti da ce dete da se pretvori u monstruma, a po danasnjim izjavama mnogih, znaci trebalo je reagovat prije!! Opet pitam, gde su bili svi, koji su se sad setili necega o njemu!!!??? Ovo nisam napisala da njega branim, on mora na neki nacin odgovarati ako u zatvo ne moze, jer ne podlleze zakonski zbog god u trenutku pocinjenja zlocina kao 13 godisnje dete, ali mora odgovarati i osetiti, znati sta je uradil!! Javnost, svet zanima, sta je uzrok, ove strasne poslledice!!

Јован

31.12.2023 13:27

@Sara - Ја се сећам да су након масакра писали да је мали док су били на екскурзији био сам у соби, да није ту спавао, већ склупчан у фотељи, у соби где су била друга деца. То је знала и разредна. Зашто тада није питала у чему је проблем, зашто није обавештен и школски психолог? Ваљда и они имају неку обавезу у школи, није им ваљда посао једино да примају плату. https://youtu.be/1cyF4CwirZs?si=1VWlXuqOSz2nhDVe у овом видеу један дечак каже да су га стално задиркивали, да је муцао док је причао. Онда опет неко то демантује. Шта ли је заправо истина?

Aca

31.12.2023 14:14

@Јован - Vrsnjackog nasilja je uvek bilo i to kroz celu ljudsku istoriju u svim delovima sveta. I postojace dokle god postoji ljudska vrsta. Svako je u nekom trenutku bio izlozen nekom vidu tog nasilja i ne postoji tim psihologa koji rade u nekoj skoli koji ce to spreciti. Ovo sto je on uradio se ne moze pravdati nicim. Skola od 800 ucenika i jedan ili dva psihologa koji rade sa najosetljivijom grupom ljudi, tesko da mogu u svakom trenutku da prepoznaju svaciji problem. Roditelji su ti koji su morali da vide da nesto zestoko ne stima kod njega. Zamisli da je nakon te ekskurzije gde je on spavao u fotelji nastavnica zvala njegove roditelje i rekla da mali ima psih. problema i da mora na lecenje. Sta mislis da bi se desilo: roditelji bi poslusali taj savet i poslali ga na lecenje ili bi se pronasli uvredjeni i tuzili tu nastavnicu koja bi na kraju najverovatnije bila kaznjena odbijanjem od plate ili cak otkazom?

Sara

31.12.2023 15:28

@Aca - Aca@ odmah da kszem da ja maloga ne oprvdavam, a pogotovo zlocin koji je uradio, nema opravdanja, njemu zivot sledi u bolnickim sobama, gde mu je i mesto!! A sto se nasilja tice, evo ukratko cu pokusati!! Ogledna elitna skola Ribnikar, ima svoje psihologe, strucnjake, zubara, cak su alarmom i kamerama povezani sa policijom, dakle crem de la crem! U Ribnikar ne idu deca radnika, trgovac, vozaca, med sestara, pekara i ostale radnicke klase, zna se ko tamo ide!!! Tocno razredna nije verovatno smela nazvat uglednod dr. Kecmanovica i uglednu dr. Miljanu i reci vase dete ima taj i taj problem i slicno!! To si u pravu!! E sad isto tako, ta deca iz Ribnikara koja su maloga psihicki a i fizicki maltretirali, a jesu, mozemo se mi sad pravit ludi i negirat, al sve ima zabelezeno, ta deca su, deca doktora, diplomata, ravnatelja, uglavnom deca crem de la crem, i razredna isto tako nije smela nazvat nekog uglednika i reci, znate vase dete maltretira to i to dete! Uglavnom, svi smo zakazali kao drustvo, od samog pocetka, znaxi od vrtica, gde vec se radi selekcija dece na elitu i ostale!!! Meni je fascinantno da skoro sva deca Ribnikara a ima ih hiljadu, su skoro svi vukovci, da li je moguce da u 1 razredu se vec vidi da je dete genijalac, jer u Ribnikaru su svi skoro takvi, a da nema dece radnika, ona su valjda glupa za elitnu skolu, kad vec nema nijedno dete radnika u celom Ribnikaru!!

Aca

31.12.2023 18:20

@Sara - Mozda je i on nekoga maltretirao? Svi u skoli tvrde da ga niko nije maltretirao i da je on taj koji je znao da pravi probleme. Prebacen je u razred koji su pohadjala najtalentovanija deca. Ne verujem da je sasvim slucajno prebacen tu, vrv su roditelji insistirali da ide u razred gde su takva deca. Moje misljenje je da mu je to zasmetalo, to sto je u razredu bilo dece koji su bili talentovanija od njega, a roditelji su mu usadili u mozak da je on taj koji mora u svemu biti najbolji. Mislim, koga je mogao onaj mali andjeo pijanista da maltretira, dete u zivotu mrava nije zgazilo a kamoli mislilo ili nekome nesto lose uradilo. Onog andjela, balerinu je izresetao sa 12 metaka, pa na sta je licilo to nezno i krhko decije telo nakon sto je on iskalio svoj bes…. Donekle bih mozda i razumeo(nikada opravdavao njegovo zverstvo) da je to uradio u afektu i to onima koji su ga navodno maltretirali, ali ne, on je mesecima planirao da masakrira tu decu koju je i masakrirao. Ako se pogleda i ponasanje njegovog oca koji je pretio razrednoj zbog cerke, u vezi neke nebitne stvari jasno je ko je problem.

Јован

31.12.2023 20:32

@Aca - Мој рођени брат је у школи имао проблема са вршњачким насиљем. Знам како му је то тешко падало. Чак је касније и веровао да је инфериоран у односу на остале. Било га је често срамота да каже шта му се дешава у школи. То је допринело да се још више повуче у себе, и да се код њега створи та социјална фобија. Требало му је времена да касније преброди све то. Оно што знам је да му никада није падало на памет да било коме учини зло, па и тој деци која су га малтретирала. Деца која трпе насиље пре дигну руку на себе, када им дође та жута минута.

Molim vas prekinite vise s tim

31.12.2023 22:04

@Јован - Uporno se potencira neko vrsnjacko nasilje i kako je on neka navodna zrtva!!! U Azijskim zemljama ga zbog toga tupsoni dozivljaju kao nekog super heroja sto je vise nego degutantno. Uradio je to zato sto je on cisto zlo a ne zbog neke nepravde nad njim!!!

Јован

31.12.2023 22:31

@Molim vas prekinite vise s tim - Ја нигде нисам рекао да јесте, него да неки тако тврде. Нисам рекао да је истина. Проблем вршњачког насиља свакако постоји. Због тога сам и претходно написао да деца која су жртве пре себи одузму живот.

@Jovan

31.12.2023 23:00

@Јован - Ovaj bi i dalje da uziva u luksuznom zivotu i jedino za cim zali je njegov komfor, zrtve ga ne interesuju. Cak zali sto vise njih nije pobio. Trebalo je tog 3. maja pustiti rodbinu pobijene dece da mu presude.

Anja

01.02.2024 23:32

@@Jovan - Apsolutno se slažem sa vama....

Antea

31.12.2023 16:02

@Aca - Aca @ tacno! Ko sme i usudi se nazvat roditelja cije dete ide u Ribnikar i ukazati na problem!! Lako je u skoli u kojoj nema elite nazvati roditelja radnicke klase ali ugledne, elitne, mocne poznate, se ne sme!!!! To mislim i na roditelje od ubice i roditelje dece koja su ga zlostavljala!! Neka i dalje nicu ogledni Ribnikari!!! Ucite decu od malena, da su vrednija od druge dece, samo zato sto su im roditelji snobovi!! Zlocin nema opravdanja nikada i nikakav, ali itekako se moze reagovat na vreme, kad se hoce i "sme"!

Јован

31.12.2023 16:52

@Antea - Код мене у школи су махом ишла деца из "обичних", радничких породица, најмање је било оних чији су родитељи били имућни. Па је опет било вршњачког насиља. Психолог је била једна средовечна жена склона алкохолу. Можете мислити како је обављала посао. Потпуно незаинтересовано.

Ajde bre vise

01.01.2024 17:32

@Antea - Niko ga nije maltretirao!!! To nije nikakva cinjenica kakvom je predstavljas nego cisto pravdanje njegovog krvavog pira u kojem je nicim izazvano masakrirao 10 neduznih osoba.

Antea

02.01.2024 01:35

@Ajde bre vise - Ajde bre više@ o cemu ti!!???? Gde ja njega opravdavam???!! O elitnom Ribnikaru i gospodi eliti sam komentirala! A sto se tice vrsnjackog nasilja prema njemu, oooo bilo ga je itekako, sto normalno ne opravdava zlocin koji je uradio!

Јован

31.12.2023 16:13

@Aca - Сети се дечака Алексе Јанковића који се убио због вршњачког насиља. Сви у школи су окретали леђа, понашали су се као да насиља нема, максимално су то заташкавали. Шта се касније десило свима нам је добро познато. Наравно да је било вршњачког насиља, увек су на мети била деца која су се по нечему издвајала од осталих, која су била повучена, имала неку ману. О том проблему се није годинама говорило, све се гурало под тепих, данас је проблем ескалирао. То што га је било, не значи да то требамо прихватити као нештп нормално. Вршњачко насиље је велика пошаст, и оставља велике трауме (мислим на децу која су жртве). Тек када су Алексини родитељи проговорили о томе, постали смо свесни проблема о коме се ћутало. Нешто се дефинитивно мора мењати, почев о подизања свести о том проблему, превенције, па и до санкција. Психолог је требао да позове дечака, да поразговара са њим, да види да ли постоји неки проблем. Тек након разговора да позове родитеље, уколико процени да је потребно. Ја не тврдим да је К.К био жртва вршњачког насиља, све узимам као претпоставку.

Ira

01.01.2024 11:39

@Јован - On nije bio zapostavljen vec obnuto. Deca su bila zapostavljena od strane njega. Odvajao se od dece zato sto je mislio da je bolji od njih i zato ih je kaznio, jer su ona u necemu bila bolja od njega, a on je vaspitavan da bude najbolji. Procitajte malo dijagnoze o psihopatama ili NPL pa cete prestati da deklamujete kao djak prvak pesmu o vrsnjackom nasilju. Ako vec toliko volite tu temu, on je bio taj koji je zlostavljao svoje vrsnjake svojim uvek zbunjujucim ponasanjem, ali srecom deca su imala prijatelje pa su bila usmerena jedni na druge. Nije deci bilo lako gledajuci ga sklupcanog na fotelji kako spava, kako na sred fudbalskog terena ljutito usred igre odustaje od igranja, kada je ubijenoj Katarini Martinovic poslao poruku koja nije mogla da se procita pa.je devojcica molila majku da joj desifruje poruku, a majka se uplasila od rukopisa. Tako sada zbunjuje i svoje okruzenje u bolnici. Vas sve koji ga stitite treba odvesti na jedno dobro posmatranje.

Јован

01.01.2024 12:49

@Ira - За име Бога, нико га овде није штитио, нити оправдавао оно што је учинио. Лепо прочитај шта сам написао, па онда коментариши. Јасно сам написао да неки тврде да је био жртва вршњачког насиља, док други тврде да то није истина. Могуће да је и то тачно, што си написала, ништа не искључујем. Осврнуо сам се на проблем вршњачког насиља, који итекако постоји. Шта сам написао? Да деца која су жртва вршњачког насиља пре дигну руку на себе, него на оне који их малтретирају. Ако је он злостављао другу децу, опет се не може поставити питање да ли су позвани његово родитељи у школу, да ли су разредни, психолог разговарали са њима? И зашто једно такво дете да пошаљу у онакво одељење? Да ли је К.К психопата како тврдиш? Могуће. Нисам психијатар.

Јован

01.01.2024 15:44

@Ira - Ово за рукопис? Шта с тим? Колико људи има ужасан рукопис, као да су ногом писали. Да ли то значи да у њима чуче масовне убице? Немогуће је злостављати некога "збуњујућим" понашањем. То не постоји. Врло добро се зна шта је вршњачко насиље. Оно може бити физичко, вербално. Ово за фотељу је било нешто чиме су требали да се позабаве разредна и психолог. То је указивало на неки проблем...

Јован

31.12.2023 16:59

@Aca - Саро, рекох да ништа не искључујем, јер превише информација има, а нико није дао јасне доказе о томе да ли је мали уистину био малтретиран или не. Неки тврде да није, други да јесте. Ако јесте, изабрао је најгори могући начин да "реши" проблем. Злочином се ништа не решава. Уништио је десет живота, уништио је животе како родитељима те деце, тако и својим родитељима. Уништио је и свој живот. Нема му неке разлике између затвора и психијатријске болнице. Затвор је чак и мање зло, јер је одатле могуће изаћи, па макар и после 40 година. Боравак у психијатријској установи нема ограничења, може трајати до бесконачности. Закон то дозвољава.

Ivke

31.12.2023 18:23

@Јован - 10 zivota je oduzeo a unistio je najmanje 100 zivota. Roditelji, braca i sestre, bake i deke, tetke, stricevi, ujaci, i njihova deca nikada nece moci prezale taj gubitak.

Svetlana

31.12.2023 18:18

@Sara - Zasto zamagljujete likove ovih andjela? Srbija treba vecno da ih pamti. Zasto nije oformljen dobrotvorni fond za pomoc njihovim porodicama i porodicama ranjene dece kao i za Dubonu i Malo Orasje. Cesi su sakupili 2 miliona EUR a mi nismo ni cent.Treba da se stidimo i kajemo,da se pospemo pepelom za ovu okrutnost i nehumanost.

Aca

31.12.2023 19:13

@Svetlana - Greskom sam Vam dao minus(malo je cudno to sa poz i neg ocenama na ovom sajtu) apsolutno ste u pravu! Skupljamo novac za CZ i Partizan a za ovo ni jedan jedini dinar, velika sramota.

Anja..

01.02.2024 23:28

@Sara - Osvojene nagrade na nekim takmičenjima u današnje vreme nemaju nikakva značenja, takmičenja u okviru muzičkih škola se plaćaju i onda 300deteta osvoji prvu drugu ili treću nagradu, testove za takmičenja možete naći na internetu i spremiti se... A da ne pričam o tome da decu ocenjuju na testovima i deca nemaju uvid u to.... U školi smo gde svaki put tražim na uvid rezultate svog deteta jel su nam u dva navrata bili loše ocenjeni slučajno pa pošto dete pamti svoje odgovore ispade da dete precednika opštine ispade iz daljeg plasmana umesto mog deteta kad sam tražila ocenu testa pred komisijom... Deca nam uče decimale zapise u 5razredu a nemaju osnovnu kulturu.... Zatim čitamo ide na tenis u muzičkoj svira dva instrumenta... Uspešan je na svim takmičenjima a za sve to roditelji plaćaju privatne profesore i onda psiholog pita to isto dete:"Kako izgleda vaše vreme provedeno sa roditeljima" a dete gleda i ćuti, tog vremena nema... I na kraju svega opet imućni roditelji kupe svojoj deci diplome iz čega god požele i ne vidim čemu onda toliki trud kroz školovanje... Zato je nestručnost u svim oblastima dok stručni sede kući...Medicinska uniforma je lepa pa bi u 21veku svi da je nose ali ne i odgovornost koja stoji uz nju, onda je došla na red policija a posle ovog nemilog događaja očekivala se ekspanzija pedagoga i psihologa naravno priučenih... I još se čeka.. Odrasla sam uz oca policajca i dedu koji je bio vojno lice, ne u šefu već na kuhinjskom stolu je stajalo napunjeno oružje nisam smela da ga dodirnem ni kad oni nisu tu a kamoli da upotrebim,nisam smela da pomislim da kojim slučajem neko od njih sazna za to.... Sve nam je trajno narušeno....

Sonja

01.01.2024 10:04

Djecak ubica je psihopata i ne zasluzuje da zivi poslije ovoga sta je uradio

Branko

03.01.2024 12:42

Necovek Kosta Kecmanovic je birao da ubije bolje od sebe...i da je ubio neku drugu decu i ljude - i oni bi bili bolji od njega - on je imao ZELJU DA ODUZIMA ZIVOTE, DA STVARA PATNJU I STRAH - svako ko nema takve zelje je bolji od njega, bez obzira na znanje, talente i vestine koje je stekao ili razvio - svako ima pravo da zivi zivot najbolje i najduze sto moze, a Kosta Kecmanovic i njegovi roditelji su te zivote zauvek prekinuli - jedina pravedna kazna je dozivotna robija i za ubicu i za njegove roditelje, a ako to nije moguce, onda dozivotno lecenje za ubicu i maksimalna robija sa konfiskacijom imovine za roditelje - da makar tako osete "da su pogresili", "da im se to ne isplati"...bojim se da ce se "pronaci" skandalozni lekari, psiholozi, sudije, koji ce traziti nacin da ovaj necovek izadje na slobodu i da ponovi svoje zlocine - jedan od njih je Aleksandar Fatic, a i advokatica Marina Ivelja bi trebalo da izgubi advokatsku licencu zbog skandaloznog ponasanja u pripremi sudskog procesa...nadam se da NAROD, preko DRZAVE i DRUSTVA, nece dozvoliti trijumf divljastva nad civilizacijom...