JOŠ JEDAN HOROR U AUTOBUSU NA LINIJI 17: Muškarac pipkao dečaka, odmah uhapšen!

Autor:

Hronika

29.12.2023

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičenom je određen pritvor u trajanju od 30 dana.

JOŠ JEDAN HOROR U AUTOBUSU NA LINIJI 17: Muškarac pipkao dečaka, odmah uhapšen!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić, BEOINFO

Z.U. (44) u prostorijama Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, u prisustvu branioca, saslušan je zbog sumnje u autobusu koji se obraća na liniji 17, izvršio krivično delo Polno uznemiravanje na taj način što je neprimereno dodirivao maloletno muško lice.

Na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Treći osnovni sud u Beogradu je doneo rešenje kojim je osumnjičenom odredio pritvor u trajanju od 30 dana.

Da pojasnimo, Krivični zakonik polno uznemiravanje određuje kao: "svako verbalno, neverbalno ili fizičko ponašanje koje ima za cilj ili predstavlja povredu dostojanstva lica u sferi polnog života, a koje izaziva strah ili stvara neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje". Ovim krivičnim delom štiti se polno dostojanstvo svakog lica, bez obzira na njegov pol ili starost. Ipak, kako polno dostojanstvo predstavlja relativnu kategoriju postavlja se pitanje kako će se u praksi razlikovati moralno od seksualno nemoralnog ponašanja.

”Ko polno uznemirava drugo lice kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do šest meseci”, glasi odredba stava 1 člana 182a Krivičnog zakonika. Ovo je ujedno i osnovni oblik ovog krivičnog dela. U stavu dva zakonodavac propisuje teži kvalifikovani oblik kojim dodatno štiti maloletne žrtve ovog dela. Tako je propisano da ko ovo delo učini prema maloletnom licu kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine. 

Pod seksualnim nasiljem kod dece, ali i seksualnim uznemiravanjem dece podrazumevaju se postupanja prema detetu koja uključuju i polno uznemiravanje, tj. svako verbalno, neverbalno ili fizičko ponašanje, koje ima za cilj ili predstavlja povredu dostojanstva deteta u sferi polnog života, a koje izaziva strah ili stvara neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading