KOSTA KECMANOVIĆ ZAPOČEO CRNI NIZ! Monstrumi hladnokrvno sejali smrt: ''Ja sam psihopata i moram da se smirim!''

Autor:

Hronika

06.01.2024

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Masakri koje su u 2023. godini izvršili monstrumi i žrtve kojima su oduzeli nadu za ostvarenje želja u budućnosti, nikada se neće zaboraviti.

KOSTA KECMANOVIĆ ZAPOČEO CRNI NIZ! Monstrumi hladnokrvno sejali smrt: ''Ja sam psihopata i moram da se smirim!''

Foto: ST/D. KADIĆ/N. Pančić/N. Mutić, Facebook

2023. godina ostaće upamćena kako u Srbiji, tako i u regionu, kao crna godina. Krvavi pir koji je Kosta Kecmanović, dečak-ubica izvršio u OŠ ''Vladislav Ribnikar'' kada je usmrtio devet svojih vršnjaka i čuvara škole, pokrenuo je niz nezapamćenih tragedija, a godina koja ostaje za nama, zasigurno je jedna od najtužnijih i nikada neće bii zaboravljena.

Dečak-ubica ubijao po spisku

Jutro, 3. maj, roditelji se spremaju za posao, a decu za školu. Grle ih i ljube, ni ne sluteći da će to biti poslednji put kada će ih videti, dodirnuti i uživati u njihovom smehu i radosti.

Trinaestogodišnji dečak, Kosta Kecmanović, odlučan da usmrti svoje vršnjake, poneo je spisak sa imenima dece, nacrt škole, dva očeva pištolja i molotovljeva koktela i uputio se ka školi sa namerom da zauvek promeni živote nedužnih porodica.

Na samom ulazu u školu usmrtio je omiljenog čuvara škole, Dragana Vlahovića i dve dežurne devojčice, niko od njih troje nije bio na spisku meta, ali su mu se nažalost, našli na putu. Hladnokrvno je ušetao u kabinet istorije gde je njegovo odeljenje imalo čas istorije, pucao u nastavnicu, a onda krenuo da rešeta po učionici. Pucao je do iznemoglosti i niko nije mogao da ga zaustavi. 

Ubio je devetoro vršnjaka i čika Dragana.

Republika

Foto: Printscreen/www.tiktok.com/kostas.wife

Kosta Kecmanovič

Policiju je pozvao sam uz reči da je ''psihopata koji mora da se smiri''. Uhapšen je i od tada je u Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu gde se njegovo stanje prati svakodnevo i pod nadzorom je kriminalističke policije.

Protiv njegovih roditelja Vladimira Kecmanovića i Miljane Kecmanović podignute su optužnice. Njegov otac je u pritvoru i tereti se za teško delo protiv opšte sigurnosti. Sumnjiči se da je sina vodio u streljanu i obučavao ga da koristi oružje, kao i da je isto držao nepropisno.

Protiv njih se vodi niz postupaka, a svedočenja roditelja ubijene dece potresaju čitavu javnost.

- Razneo je srce mog sina Andrije, a hladan mi je odgovorio da zna da ga je ubio. Rekao mi je da je njegov kriterijum za ubijanje bio da su deca okej. Policiji je rekao da nije bio ljut ni na koga - rekla je na jednom od suđenja majka ubijenog dečaka Andrije Čikića.

Živote u ovom stravičnom zločinu su izgubili Sofija Negić, Mara Anđelković, Ana Božović, Adriana Dukić, Andrej Čikić, Bojana Asović, Katarina Martinović, Ema Kobiljski, Angelina Aćimović i njihov čuvar Dragan Vlahović.

Student izvršio masakr u Pragu

Čeh David Kozak ubio je u 21. decembra na Filozofskom fakultetu u Pragu 15 osoba, dok je više od 30 ranio.

Nakon masovnog ubistva, izvršio je samoubistvo.

Republika

Foto: twitter/printscreen/@musakayrak

David Kozak

Istragom je utvrđeno da je dvadesetčetvorogodišnjak na društvenim mrežama najavio da će izvršiti masakr.

- Uvek sam želeo da ubijam, mislio sam da ću u budućnosti postati manijak. Shvatio sam da je mnogo isplativije počiniti masovna ubistva nego serijska. Seo sam. Čekao sam. Sanjao. Hteo... 

Kalašnjikovim sejao smrt po Malom Orašju i Duboni

Samo dan nakon krvavog pira u OŠ ''Vladislav Ribnikar'', 4. majaUroš Blažić (21) je ubio devetoro mladih ljudi u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, a teško ranio njih 13.

On je hicima iz "kalašnjikova" ubio Nemanju Stevanovića (21), Lazara Milovanovića (20), Petra Mitrovića (30), Marka Mitrovića (18), Nikolu Milića (15) i Aleksandra Milovanovića (17). Potom se odvezao u selo Dubona i kod škole ubio Milana Panića (21), mladog policajca, njegovu sestru Kristinu (19) i druga Dalibora Todorovića (25). 

Republika

Foto: Instagram

Uroš Blažić

Nakon što je počinio masakr pokušao je da pobegne, seo je u oteo taksi u kom je bila i putnica, a zatim taksistu naterao da ga vozi do sela nadomak Kragujevca gde je sutradan uhapšen u kokošinjcu svog ujaka.

Blažić svoje žrtve nije poznavao, sela Malo Orašje i Dubona nikada više neće biti isti. U njima vlada tuga, bol je prevelika, a sećanje na nastradale nikada neće izbledeti.

Ugasio je devet nedužnih života, prekinuo im želje i snove za budućnost, a njihove porodice zauvek zavio u crno.

Alina iz lovačke puške zapucala na času

U 5. gimnaziji u Brjansku, gradu koji se nalazi jugozapadno od Moskve, početkom decembra došlo je do pucnjave u kojoj je ubijena jedna devojčica, petoro dece je ranjeno, a Alina Afanaskina je izvršila samoubistvo.

Alina je tog krvavog jutra najnormalnije došla u školu. Zakasnila je na čas biologije, ali je ušla u učionicu i sela na svoje mesto. Incident se dogodio u fiskulturnoj sali. Pucala je iz lovačke puške.

Republika

Foto: twitter/printscreen

Alina Afanaskina

- Čuli smo neke zvuke, lupanje, mislili smo da je lopta udarila u zid, pomislili smo da dopire sa časa fizičkog vaspitanja. Ali učiteljica je izašla u hodnik i rekla: "Ne, ovo je nešto strašno." A za njom su pristigle i dve devojčice. Rekli su da se puca... Počeli su da se barikadiraju. Dečaci su blokirali vrata stolovima, jedna od devojčica je pozvala 112, sve je pozvala nastavnica - rekla je jedna učenica.

Ubica iz Praga je na društvenim mrežama rekao da mu je upravo Alina bila inspiracija za njegov krvavi pir.

U ''lajvu'' prenosio ubistvo nevenčane supruge

Bodibilder i fitnes instruktor, Nermin Sulejmanović iz Gradačca, 11. avgusta je upalio lajv na svom Instagram profilu gde je čitava javnost mogla da vidi kako je krvnički pretukao vanbračnu suprugu Nizamu Hećimović. Snimao je kako nesrećna žena u polu-mrtvom stanju sedi na klupi jedne vikendice, bez ikakve snage da progovori ili se odbrani od monstruma.

Vređao ju je, a svima koji su pratili lajv koji je prenosio, najavio da će je ubiti, što je uradio. Naočigled čitave javnosti, Sulejmanović je pucao Nizami u glavu i ubio je. Nakon što se čuo pucanj, prolomio se i plač bebe koja je ležala u lokvi krvi i gledala kako joj otac ubija majku.

Republika

Foto: Društvene mreže

Nermin Sulejmanović, Nizama Hećimović

Nizama se krila od Nermina, prijavljivala ga je za nasilje, a još uvek nije otkriveno ko je Sulejmanoviću otkrio da se krije kod tetke.

- Poslednje reči nesretne žena, na njegov upit zašto ga je prijavila policiji, bile su: "Bojala sam se, bojala sam se za sebe i dete".

Nakon što je usmrtio Nizamu, Sulejmanović je krenuo ka centru Gradačca gde je ubio oca i sina Đengisa i Denisa Ondera, dok je njihovu majku i suprugu teško ranio.

Kada ga je policija pronašla i opkolila, Sulejmanović je izvršio samoubistvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading