KOSTA KECMANOVIĆ UMISLIO DA JE KLINIKA NJEGOVA! Napravio lom, pa tražio nemoguće: "Zavodi red" u ustanovi besmislenim prohtevima, kaže - ide Nova godina!

Autor: T.V.

Hronika

26.12.2023

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak ubica redovno pokazuje znake histeričnog deteta, a sada ide korak dalje, tako što novim zahtevima "zavodi red" u ovoj ustanovi.

KOSTA KECMANOVIĆ UMISLIO DA JE KLINIKA NJEGOVA! Napravio lom, pa tražio nemoguće: "Zavodi red" u ustanovi besmislenim prohtevima, kaže - ide Nova godina!

Foto: Shutterstock, Printscreen

Kosta Kecmanović, koji je počinio jezivi masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", gde je ubio devetoro svojih vršnjaka i radnika obezbeđenja, još uvek se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

On je smešten u posebnom odeljenju gde se vrši veštačenje njegovog zdravstvenog stanja i ličnosti. Kako saznajemo, dečak ubica redovno pokazuje znake histeričnog deteta, a sada ide korak dalje, tako što novim zahtevima "zavodi red" u ovoj ustanovi. 

Počev od toga da mu redovno smeta, dečak ubica se očigledno u ovom ustanovi već uveliko odomaćio, prema svim zaposlenima ponaša se kao da je ovde na odmoru, a ne na lečenju i proceni zbog stravičnih stvari koje je počinio.

- Dečak se nekim danima ponaša kao da misli da će uskoro izaći na slobodu, ispoljava vrlo neobično ponašanje kada je reč o tome. Sada kada je čuo da nema ništa od toga da kući ide za Novu godinu, počeo je da traži nebulozne stvari. Zahteva da se napravi potpuna praznična atmosfera u Klinici, traži razmeštaj u svojoj sobi, pa mu ni manje ni više, smetaju "zamagljeni" prozori, niko ne može ni da proviri u prostoriju gde je smešten - kaže izvor blizak istrazi za portal Republika.rs.

Kako smo ranije pisali, prema informacijama, ukoliko sud i stručnjaci iz oblasti psihijatrije procene da Kosta Kecmanović predstavlja opasnost po okolinu, što uopšte nije sporno, postoji mogućnost da ostane u psihijatrijskoj bolnici.

Ova odluka će zavisiti od rezultata veštačenja, koje će analizirati njegovo psihičko stanje i proceniti rizik od daljih potencijalno opasnih postupaka.

Republika

Foto: printscreen/Google Earth, Privatna arhiva

 

Podsećamo, masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru dogodio se 3. maja 2023. godine, gde je dečak (13), Kosta Kecmanović, izvršio brutalni napad, ubivši devetoro đaka i radnika obezbeđenja, a ranio petoro dece i nastavnicu istorije.

Prema rezultatima istrage, dečak je 3. maja koristio dva očeva pištolja koje je uzeo iz sefa. Dodatno je pripremio četiri Molotovljeva koktela, sve to stavio u ranac i krenuo u školu, gde je izvršio svoj krvavi pir.

Uzimajući u obzir preciznost i brzinu napada, utvrđeno je da je Kosta ispalio ukupno 57 metaka tokom pohoda koji je trajao svega 120 sekundi. Na ulazu u školu prvo je ubio pripadnika obezbeđenja i tri devojčice, nakon čega je ušao u učionicu gde je imao čas istorije. Tamo je ranio nastavnicu Tatjanu Stevanović i likvidirao šestoro dece, dok je petoro zadobilo ozbiljne povrede.

Policija je obaveštena o pucnjavi u 8.42, kada je sam Kosta pozvao policiju nakon što je napustio učionicu. Istraga je otkrila da je Kosta bio vešt u rukovanju oružjem, s obzirom na brzinu izvršenja napada i preciznost ispaljenih metaka, nakon čega se ispostavilo da je dečak često sa ocem odlazio u streljanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Aca

26.12.2023 13:42

I on je zasluzio da mu bude praznik… dajte mu 31. i 1. za rucak dva tanjira boranija. Polako neka navikava na takvu praznicnu trpezu.

Odgovori 12 2
Pera

26.12.2023 13:45

Dajte da radim u toj klinici besplatno.... tukao bih ga ko vola svaki dan do kraja zivota...

Odgovori 10 9
Andjelija

26.12.2023 14:23

Monstrum je napravio nenadoknadivu štetu, sada ga još svi mi izdržavamo: plaćamo angažovano obezbedjenje, lekare, sestre, jede o našem trošku... Svaki bolnički dan naplatiti od roditelja, koji su najveći krivci, a i oni nisu u "vinkli". I sestra pucačica i trovačica u pokušaju je tu negde.

Odgovori 11 15
Mira

26.12.2023 14:46

Nema vise nase dece. Deset zivota u jednom trenu otislo.