KOSTA KECMANOVIĆ ZAPREPASTIO SVE - BEZ TRUNKE EMOCIJE IZGOVARAO OVO! Doktori ne mogu da dopru do mozga dečaka ubice - sve šokira ova činjenica!

Autor: T.V.

Hronika

02.12.2023

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S obzirom na to da doktori i istražitelji vode borbu sa maloletnikom koji je počinio stravičan zločin, i dalje je pod znakom pitanja šta će se uopšte dogoditi sa Kecmanovićem

KOSTA KECMANOVIĆ ZAPREPASTIO SVE - BEZ TRUNKE EMOCIJE IZGOVARAO OVO! Doktori ne mogu da dopru do mozga dečaka ubice - sve šokira ova činjenica!

Foto: printscreen/Google Earth, Privatna arhiva

Prošlo je skoro sedam meseci od stravičnog incidenta u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" kada je Kosta Kecmanović, učenik ove obrazovne ustanove, izvršio napad hladnim oružjem, usmrtivši desetoro osoba, odnosno radnika obezbeđenja i devetoro đaka.

Od momenta počinjenog krvavog pira, Kosta se nalazi na veštačenju u Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, a kako saznajemo, dečak ubica ni dan danas ne pokazuje trunku emocije, niti se interesuje za bilo šta u spoljnom svetu.

- Neverovatno je ponašanje tog deteta, kao da nije sa ovog sveta. Ništa ga ne zanima, a i ono što ga pitaju, on odgovora samo kratko. I ti odgovoru se obično sastoje iz jedne reči: "da", "ne", "znam". Doktorima ne daje prostora da mu uđu u glavu, nije ni čudo što ga svi doživljavaju kao čudaka koji ne može da oseti emociju - navodi izvor blizak istrazi za portal Republika.rs.

S obzirom na to da doktori i istražitelji vode borbu sa maloletnikom koji je počinio stravičan zločin, i dalje je pod znakom pitanja šta će se uopšte dogoditi sa Kecmanovićem, mada kako smo ranije pisali, ne dovodi se u pitanje njegov izlazak na slobodu.

Naime, i bez obzira na postavljenu dijagnozu, maloletni počinilac će biti podvrgnut lečenju i praćenju. Međutim, neizvesno je koliko će sve ovo trajati, uzimajući u obzir jedinstvenu i tešku prirodu ovog zločina.

Republika

Foto: privatna arhiva, google earth, Tanjug/Ap

 

Koliko uopšte neko može dugo ostati na psihijatriji?

Kako stručnjaci objašnjavaju na psihijatriji ostaju oni koji se leče, a dužina trajanja zavisi od procesa lečenja, osnove bolesti i samog pacijenta. Da li se nekada desilo da je neka maloletna osoba počinila ubistvo, stručnjaci kažu verovatno jeste, ali ovde postoji niz drugih stvari koji se ne mogu porediti sa ovim slučajem, jer kao što tvrde, ovo je nezabeleženo.

Porodice stradale dece suočeni su sa velikim gubitkom koji će ih pratiti doživotno, ali ipak ne gube veru u to da pravda postoji, trudeći se takođe da sačuvaju sećanje na svoje bližnje koji su nevino izgubili život u ovoj, kako je sada svi nazivaju, školi smrti.

U emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1, Boško Jakovljević je razgovarao sa Suzanom Stanković Čikić, majkom ubijenog dečaka, kada je ova hrabra majka otkrila da su Kosta i Andrija bili u korektnom odnosu, ali da nisu bili preterano bliski, nakon čega je spomenula ono što je čula od dece koja su se družila sa dečakom ubicom.

- Nije tačno da Kosta Kecmanović nije bio prihvaćen od drugara, ali pitanje je zašto se Kosta osećao nedovoljno prisutnim u društvu. Bio je pozivan i na rođendane. Ne bih da kažem nešto što ne bi trebalo. Prošli put sam rekla sa kojom hladnoćom je na ročištu pričao o ubistvu, kada sam ga pitala: "Da li znaš da si mi ubio sina?", on je rekao "Znam". Nema emocija, verovartno ih nije bilo ni u ovom drugarskom odnosu, ali deca ne znaju da objasne zašto. Sada kada slušam, objašnjavaju da je bio čudan - rekla je majka ubijenog dečaka, Suzana Stanković Čikić.

Republika

Foto: K1

 

Da podsetimo, jeziv zločin se dogodio 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je dečak Kosta Kecmanović uleteo naoružan u zgradu u 8.40 sati. Sa vrata škole je upucao radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, koji je ubrzo podlegao povredama. Dečak se onda ustremio na tri učenice koje je ubio.

Krvavi pir Kosta je nastavio u kabinetu istorije gde je čas imalo njegovo odeljenje VII/2. Ranio je nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović, a onda je otvorio vatru na drugove. Ubio je u prvi mah petoro učenika, a šestoro ranio.

Na nesreću, još jedna učenica OŠ "Vladislav Ribnikar" je nakon 12 dana borbe podlegla povredama, čime je broj žrtava povećan na deset. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Tanja

02.12.2023 13:39

Roditelji i najmlađi masovni ubica na svetu ponašaju se isto,uopšte ih ne zanima zločin najmlađeg masovng ubice,oni samo žele da izvrdaju i pobegnu. Uopšte ih ne zanima sto naše dece i čika Dragana nema. Sebično,bezosećajno,bestidno ....

Djura

02.12.2023 14:57

Dok prođu izbori, posle će već nekako i negde "ispariti" svo četvoro monstruma Kecmanovića! Ima tata čvrste veze gde treba, ovo je zamajavanje naroda. No, u životu se u nekom momentu, obično svi računi poravnaju!!!

Čitatelj

02.12.2023 15:48

Poštovano uredništvo, napisali ste da se napad dogodio hladnim oružjem. Pištolj nije hladno oružje.

Ja

02.12.2023 16:16

Mene zanima jedna stvar, ako je dečko zatvoren u klinici i nitko osim doktora i inspektora nema pristupa kako onda novinari znaju svaki korak koji dečko napravi, svaku riječ koju izgovori... Kako je to moguće?

Odgovori 15 9