DRŽAVLJANIN AUSTRIJE SILOVAO ŽENU KOD PANČEVA! Upao joj u kuću, pa je zlostavljao i POKRAO!

Autor:

Hronika

20.12.2023

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okrivljenom se stavlja na teret da je izvršio krivično delo silovanje i razbojništvo.

DRŽAVLJANIN AUSTRIJE SILOVAO ŽENU KOD PANČEVA! Upao joj u kuću, pa je zlostavljao i POKRAO!

Foto: Profimedia

Protiv okrivljenog S.B. (63), državljanina Republike Austrije, Više javno tužilaštvo u Pančevu je Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu zbog postojanja opravdane sumnje da je 29. jula oko 04.00 časa u Banatskom Brestovcu upotrebom sile prinudio oštećenu (44) iz Banatskog Brestovca na čin izjednačen sa obljubom u kući u kojoj ona živi.

Okrivljeni se takođe tereti da je upotrebom sile oduzeo oštećenoj lična dokumenta i novac u iznosu od 50 evra i 5.000,00 dinara u nameri da njihovim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist.

Okrivljenom se stavlja na teret da je izvršio krivično delo silovanje za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od pet do petnaest godina, kao i krivično delo razbojništvo za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od dve do deset godina.

Više javno tužilaštvo u Pančevu je u optužnici predložilo da Viši sud u Pančevu produži pritvor protiv okrivljenog zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.

Podsećamo, veće Višeg suda u Leskovcu proglasilo je krivim kapetana Vojske Srbije S. S. zbog silovanja svoje maloletne ćerke u periodu od novembra 2019. do maja 2022. godine i osudilo ga na kaznu doživotnog zatvora.

Kako se navodi u saoštenju, prilikom odlučivanja o vrsti i meri kazne sud je imao u vidu brojne otežavajuće okolnosti koje se odnose na način i vreme izvršenja krivičnog dela, ličnost optuženog, odsustvo empatije, težinu posledica krivičnog dela nalazeći da ne postoje olakšavajuće okolnosti.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading