MASOVNE UBICE POVEZUJE NIZ STVARI: Monstrumi Kosta i Uroš su pucali precizno i bezdušno, očevi ih obučavali...

Autor:

Hronika

19.12.2023

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obojica ubica su u porodici tretirani kao da su posebni, roditelji su im u svemu ugađali, a crna strana ličnosti krila se iz povučene prirode.

MASOVNE UBICE POVEZUJE NIZ STVARI:  Monstrumi Kosta i Uroš su pucali precizno i bezdušno, očevi ih obučavali...

Foto: ST/Vladimir Lukić, Facebook

Masovni ubica Uroš Blažić(22) vođen zločinom osam godina mlađeg monstruma Koste Kecmanovića(14), pucao je u blizu 30 mladih, među kojima su bili i maloletnici, kao i po ljudima koji su mu se našli na putu, ogorčen na čitav svet. Neki su uspeli da pobegnu, ali devetoro mladih je ubio i trinestoro ranio. Kosta je u masakru U OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro dece i školskog čuvara, i ranio nastavnicu istorije i petoro đaka. 

Republika

Foto: Privatna arhiva, Dragan Kadić

Biljana blažić majka monstruma napustila kuću u selu koju i dalje čuva policija

Blažić je bio razočaran što nije upisao Vojnu akademiju i u tome je jedna od njegovih sličnosti sa Kecmanovićem, budući da se i on povukao još više kad nije uspeo da upiše Matematičku gimnaziju.

Majka Uroša Blažića je u jedinom razgovoru za medije, koji je vodila sa novinarom Republike i Srpskog telegrafa, ispričala da je njen mlađi sin želeo da radi u Vojsci Srbije, po ugledu na oca Radišu Blažića koji je potpukovnik, a koji je uhapšen zbog nelegalnog držanje naoružanja.

- Prošao je sve testove, ali zbog nestašluka u mladosti nije prošao provere i nije uspisan. To ga je razočaralo - rekla je Biljana Blažić.

Meštani Dubone su ispričali da se ne radi o nestašlucima nego divljaštvu budući da je motor vozio nasilno i bežao od policije, kao i da je pružao otpor kad su ga zaustavili. 

Sa monstrumom iz ulice Kraljice Natalije, Blažića povezuje i to što su se obojica školovali na Vračaru, njihove osnovne škole se nalaze blizu, a obojicu karakteriše povučenost koju je okruženje primećivalo kod obojice. 

- Uroš je prolazio na motoru kroz selo, ne javljajući se ljudima, bio je u svom svetu. Živeo je u Beogradu dok nije završio srednju školu, a onda je došao u selo i ponašao se kao čudak. Kostu u komšiluku svi opisuju kao dečaka koji je gtledao ispred sebe i hodao spuštene glave- podseća sagovornik Republike.

 Kosta i Uroš  imaju više sličnosti nego što se vidi u prvi mah. Obijica su rođeni u Beogradu.

- Pucali su precizno i bezdušno, a očevi su ih obojicu obučavali, u to nema sumnje. Dali su deci u ruke oružje i naučili ih kako Srbiju zaviju u crno , pa da se po zlu za nju pročuje širom sveta - kaže sagovornik Republike.  

Foto: FB, republika.rs

Kostu je u streljani obučavao da puca njegov otac Vladimir

I jedan i drugi su u kući maženi i paženi i strahovito im se povlađivalo, tretirani su kao da su posebni. Blažićeva majka je ispričala da je uprkos tome što ima unuka i drugog sina, najviše ugađala Urošu. 

- Deset godina je mlađi od brata i sve smo mu činili, a ovako nam je vratio. Ubio je i mene kada je pucao u decu. Čak je pre nego je otišao od kuće i pucao u decu tražio da dodam maline u tortu koju sam spremala za slavu - plačući je jadikovala Biljana Blažić. 

S druge strane, Kosta je imao dadilju od rođenja, koja je brinula o njemu i njegovoj sestri. 

Blažićeva majka je zaposlena na Vojno medicinskoj akademiji kao instrumentarka u operacionoj sali, a u tome je još jedna sličnost dva monstruma. Kecmanovićev otac Vladimir Kecmanović je lekar i sa Blažićevom majkom ima više zajedničkih poznanstava. 

Obojica ubica su lagano koračali kroz život jer su iza sebe imali roditelje koji su ih štitili i pogodovali u svemu preko poznanstava. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading