PIO JE VODU SA GROBLJANSKE ČESME! Potresna ispovest majke maloletne devojke koju je krvnički ubio kućni prijatelj: Bila je svesna da umire, ubadao ju je u telo i vrat!

Autor:

Hronika

13.12.2023

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

10.aprila u Ripnju Stojan Ilić na brutalan način je ubio šesnaestogodišnjakinju, a onda povredio i članove njene porodice.

PIO JE VODU SA GROBLJANSKE ČESME! Potresna ispovest majke maloletne devojke koju je krvnički ubio kućni prijatelj: Bila je svesna da umire, ubadao ju je u telo i vrat!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Tanjug/M.MILIVOJEVIĆ, Facebook

U ponedeljak je u Višem sudu u Beogradu održanu pripremno ročište u postupku protiv Stojana Ilića (37), optuženog da je 10. aprila u Ripnju na svirep nalin ubio maloletnu, šesnaestogodipnju devojku i povredio tri člana njene porodice.

Sanja P., majka ubijene devojčice, koja je i sama povređena, u svojoj potresnoj ispovesti, ispričala je da su joj suđenja i susreti sa monstrumom uznemirujuća i da bude strah u njoj.

- Fizički se oporavljamo, ali psihički… Svest da ću videti čoveka koji mi je dete ubio u meni budi nemir, paniku. Ja se njega ne bojim, ali se trudim da budem staložena i da obuzdam osećanja koja mi naviru. Tu isprepletenost besa, jeze, bola i nemoći ne znam da objasnim. Verujte mi da ne znam kako se suzdržavam - kroz suze kaže Sanja i dodaje da su svi svedoci da Stojan ne pokazuje kajanje:

- Sudija ga je pitala da li zna šta je uradio i za šta se tereti, a on je samo nemo gledao u nju. U jednom trenutku je rekao da ne razume pitanje koje mu se postavlja pa ga je sudija ponovo pitala, na šta je on odgovorio da on nije svestan kako je to izveo u tom svom stanju u kome je bio. On je psihopata. Kada smo ušli u sudnicu, nekoliko puta se okrenuo prema meni i gledao me je. Koja je svrha toga – ne znam, ali me je dodatno uznemirio. Za mene je to provokacija, ali ne znam čemu to. Nasred sudnice sam skočila i pitala: „Zašto me ovaj monstrum gleda? - kroz suze dodaje Sanja za beogradske medije.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Stojan Ilić, ubica iz Ripnja

- Još tada sam ga pitala: „“Zašto si mi ubio dete i šta ti je ona skrivila?“, ali je on ćutao. Ni sada ne mogu da dođem sebi. Ne mogu da se pomirim sa tom činjenicom da je nema. Boli me činjenica da se iživljavao nad njom, da je ubadao, da se borila sa njim. Ne mogu da prihvatim da je moje dete bilo svesno da umire, a da oko nje nije bilo nikoga da joj pomogne, da čuje njen vrisak“.

Prema rečima Stojanovog brata Jovana, Stojan je bio opsednut crnom magijom i redovno posećivao vračare za čije rituale je izdvajao ogromne sume novca.

- Govorio sam mu da ne baca pare na to! Ponašao se kao da me ne čuje. Kada sam ga upozoravao gledao je kroz mene i govorio: "Sve će biti uredu, ne brini". Počeo je da ide kod komšinice, inače gatare, koja mu je napunila glavu kako je na njega bačena crna magija i kako će mu ona pomoći. Išao je na groblje i pio vodu s grobljanske česme - rekao ja tada Jovan za Kurir i istakao da se svog brata odrekao posle monstruoznog zločina, kao i da ga treba osuditi na doživotnu robiju.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Ubistvo u Ripnju

Podsetimo, Stojan Ilić je optužen da je 10. aprila neko vreme razgovarao sa porodicom ubijene devojčice u njihovoj porodičnoj kući u Ripnju, a onda kolima povezao nju i njenog maloletnog brata do centra naselja kako bi otišli u prodavnicu. Kada je brat devojke otišao u prodavnicu, Stojan je odvezao devojku u nenaseljeni deo Ripnja i zaustavio vozilo na kosini ispod železničke pruge, u prostoru između rastinja. Ona je izašla iz automobila, a on ju je ubadao nožem u predelu trupa, vrata i ruke, usled čega je trpela jake bolove i zadobila teške telesne povrede opasne po život od kojih je preminula.

Zatim se vratio do njene porodične kuće i tamo nožem naneo više teških i lakih telesnih povreda njenoj majci, babi i ujaku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading