VOŽNJA DIREKTNO U SMRT SVE ČEŠĆI TREND NA PUTEVIMA SRBIJE! Sve više potencijalnih ubica koji ugrožavaju živote - kako stati na put bezobzirnim vozačima? (VIDEO)

Autor: T. Vasiljević

Hronika

07.12.2023

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još uvek traje ovaj opasni trend na putevime Srbije, gde vozači kamikaze nekontrolisano voze u suprotnom smeru, a sudeći po komentarima, niko nije oguglao na ovakve prizore.

VOŽNJA DIREKTNO U SMRT SVE ČEŠĆI TREND NA PUTEVIMA SRBIJE! Sve više potencijalnih ubica koji ugrožavaju živote - kako stati na put bezobzirnim vozačima? (VIDEO)

Foto: shutterstock, republika

U poslednje vreme, gotovo svakodnevno svedočimo zastrašujućem trendu na putevima Srbije, vozači-kamikaze sve češće se pojavljuju vozeći suprotnim smerom na auto-putu, i to brzom trakom.

Ovaj rizičan i neodgovoran potez ne samo da ugrožava živote vozača i putnika, već i stvara ozbiljnu zabrinutost među građanima koji se sve više plaše za sopstvenu bezbednost.

Vozači se suočavaju sa stvarnim rizikom od sudara sa vozilima koja se nekontrolisano kreću u suprotnom smeru.

Deonica auto-puta kod Požarevca

Pre više od mesec dana na društvenim mrežama podeljen je jezivi snimak na kojem se vidi kako vozač juri najbržom trakom u kontra smeru, na deonici auto-puta kod Požarevca.

Sudeći po komentarima, ipak niko nije oguglao na ovakve prizore,već, naprotiv, sada su već svi u strahu za sopstvenu bezbednost.

 

 

Ovakvom vožnjom doveo do nesreće

Na auto-putu "Miloš Veliki", nedavno je zbog ovakve vožnje došlo do stravične nesreće kada je Dejan J. (51) upravljao vozilom i sudario se sa drugim automobilom.

Tada se njegovo vozilo zapalilo, a on je nastradao na licu mesta.

Vozači kamikaze kod aerodroma

Još jedan slučaj vozača kamikaze zabeležen je na auto-putu kod aerodroma.

Kako se vidi na snimku koji je obajvljen na stranici moj_beo_grad, vozač se kreće suprotnom trakom, a onda naleće na vozilo koje mu ide u susret i samo srećom izbegava direktan sudar.

 

 

Za dlaku izbegli tragediju

Snimak vožnje u suprotnom smeru zabeležen je u Beogradu u Ulici Omladinskih brigada, čime je vozač, iz za sada nepoznatih razloga, napravio potez koji je mogao biti koban.

 

Na snimku, koji je postao viralan na društvenim mrežama, može se videti kako vozač prelazi u suprotan smer na prometnoj ulici, dijagonalno preseca vozila koja mu idu u susret, a jedno od tih vozila uspeva u poslednjem trenutku da izbegne sudar. Ono što je posebno uznemirujuće jeste mesto na kojem je vozač po svoj prilici završio nakon ovog opasnog poteza - na travnatoj površini i pešačkoj zoni koja se nalazi odmah nadomak ulice.

 

 

Bakica bahato vozila u suprotnom smeru

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku su brzo reagovali povodom snimka koji je bio objavljen na društvenim mrežama i pojedinim medijima, prikazujući vozilo koje se kretalo u suprotnom smeru na Bulevaru Tanaska Rajića u Čačku. Nakon istrage, vozaču je izrečena sankcija.

Prema saopštenju MUP-a, incident se dogodio 2. novembra ove godine, kada je pedesetjednogodišnja žena upravljala vozilom marke "Fiat Punto" u suprotnom smeru na spomenutom bulevaru. 

Nastavlja se po istom - i danas kamion na putu u suprotnom smeru

Novi snimak teretnjaka koji vozi u suprotnom smeru na auto-putu, pojavio se na društvenim mrežama. 

Na snimku se vidi kako vozač kamiona vozi u brzoj traci i "za dlaku" izbegava vozače koji mu dolaze u susret.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Kazne za neodgovorne vozače

Kazne koje mogu očekivati bezobzirne vozače kreću se od novčane, pa sve do zatvorske kazne i oduzimanja vozila.

- Kazna za vožnju u kontrasmeru je od 20.000 do 40.000 dinara ili do 30 dana zatvora, plus 6 kaznenih poena, plus 3 meseca zabrane. Ali, ako vozač nije kriv,  mora da odgovara upravljač puta - rekao je Okanović.

 

Potrebno je hitno rešavanje ovog problema kako bi se zaštitila bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Pozivamo vozače da budu izuzetno obazrivi i strogo poštuju saobraćajne propise kako bi se sprečile slične opasne situacije. Nadležne institucije trebaju preduzeti mere kako bi se ova zabrinjavajuća pojava suzbila.

Komunalne i druge nadležne službe, kao i policija, suočavaju se sa sve većim izazovom suzbijanja ovakvog ponašanja na putevima.

Očekuje se da će organizacije za bezbednost u saobraćaju i vlasti preduzeti hitne mere, uključujući jaču prisutnost policije na putevima, kao i pooštravanje kazni za prekršaje.Građani se takođe podstiču da budu pažljiviji i prijave slične incidente, kako bi doprineli smanjenju ovog rizika na putevima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading