RAZBOJNIK UPAO U KUĆU ČOVEKA: Nabacio mu ćebe na glavu i pokrao ga!

Autor:

Hronika

03.11.2023

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac (29) upao čoveku (62) u kuću, napao ga i opljačkao.

RAZBOJNIK UPAO U KUĆU ČOVEKA: Nabacio mu ćebe na glavu i pokrao ga!

Foto: shutterstock

Razbojnik

Muškarac M.V. (29 godina) iz Gaja kod Smedereva uhapšen je nakon što je upao u kuću Z. G. (62 godine) i opljačkao ga tako što je nesrećnom čoveku dok je ležao stavio ćebe preko glave i bacio se na njega , pa pokrao njegovu imovinu iz natkasne kod kreveta. 

Iz istrage su za Republiku potvrdili da se desilo ovakvo raznojništvo. 

- Slobode lišeni M. V. je iskoristivši činjenicu da je Z. G. starije lice i da živi sam, te je prebacio ćebe preko njegove glave i klekao mu na grudni koš, u nameri da ga onesposobi, a potom mu oduzeo mobilni telefon, lična dokumenta i novac koji je pronašao na licu mesta na noćnom stolu - otkrili su iz Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu za Republiku.

Oni navode da će u istrazi da ispitaju oštećenog i svedoke, da  bi utvrdili ostale relevante činjenice. Razbojniku je određen pritvor do 30 dana.

- Zbog osobitih okolnosti da bi osumnjičeni mogao ometati postupak uticajem na njih, kao i zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično delo, M. V. je odredjen pritvor do 30 dana - pojašnjavaju iz tužilaštva.

Advokat Boško Žurić za Republiku kaže da razbojniku  preti kazna zatvora od 2 do 10 godina.

- Krivično delo razbojništvo čini onaj ko upotrebom sile ili pretnjom da će neposredno napasti na život ili telo oduzme tuđu pokretnu stvar u nameri da njenim prisvajanjem pribavi protivpravnu imovinsku korist - rekao je advokat Žurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading