SUTRA SUĐENJE KECMANOVIĆIMA: Roditelji ubijene devojčice traže da im plate za sav bol i patnju

Autor:

Hronika

01.11.2023

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica Adriane Dukuć koju je zverski ubio školski drug sa još osmoro dece i školskim čuvarom, potražuje od ubice i njegove porodice da im plate odštetu.

SUTRA SUĐENJE KECMANOVIĆIMA: Roditelji ubijene devojčice traže da im plate za sav bol i patnju

Foto: Privatna arhiva, Printscreen/YouTube, Instagram, twitter

Kosta sa majkom i ocem

 U Višem sudu u Beogradu sutra će početi suđenje pripremnim ročištem u parnici protiv dečaka ubice Koste Kecmanovića(14) i njegovih roditelja Vladimira i Miljane Kecmanović, kao i osnovne škole "Vladislav Ribnikar",  po tužbi porodice Adriane Dukić(13) ubijene u toj školi.  

Oštećeni traže da se im se nadoknadi nematerijana šteta zbog pretrpljenog bola, patnje i straha.

Republika

Foto: Republiks.rs Printscreen

Kosta Kecmanović ubio devetoro dece i čuvara

Ovo je druga parnica protiv troje Kecmanovića budući da je 20. oktobra počela prva parnica koju je tužbom pokrenulo 27 članova porodica devetoro ubijenih 3. maja.  

Kecmanović je tog dana ušao naoružan u školu i ubio devet đaka, čuvara i ranio još šestoro. Nakon toga je zvao policiju i predao se, a sada se nalazi u dečijoj neuropsihijatrijskoj bolnici na posmatranju. On kao maloletnik ne podleže krivičnoj odgovornosti, pa će se suditi njegovim roditeljima, ocu što mu je učinio dostupnim oružje kojim je počinio zločin, a majci zato što je na jednoj od čaura nađen njen DNK.Takođe, optužnicom Višeg javnog tužilaštva okrivljeni su i vlasnik i instruktor streljane u kojoj je maloletni počinalac masovnog ubistva obučavan da puca.

Kecmanovići pred sudom, dečak ubica, njegova majka Miljana i otac Vladmir

Glavna rasprava u ovom predmetu zakazana je za 28. i 29. decembra kada će biti saslušani tužioci. Prvog dana pozvano je njih devetoro - članovi porodica Martinović, Božović i Čikić, a drugog dana petoro, porodice Aćimović i Vlahović.

Advokat Kecmanovića tražila je da se u postupku utvrdi da li su braća i sestre živeli u zajednici života i u istom stanu sa nastradalima i po tom osnovu imali pravo na nadoknadu štete, kao i da li je Kosta bio sposoban za rasuđivanje kada je počinio zločin.

S druge strane punomoćnici oštećenih su istakli da je neosporno Kecmanović bio svestam svog dela jer je zločin planirao. Za njih je sporan i način vaspitanja i porodične prilike kod Kecmanovića, kao i da li se škola bavila prevencijom nasilja.

- Zahtevamo i da sud traži od škole da dostave izveštaj sa svim izostancima Koste sa časova u sedmom razredu zbog sumnje na loše vaspitanje od strane roditelja i davanje rđavih primera budući da sumnjamo da su mu pravdali izostanke, koji nisu bili opravdani - rekao je advokat Ivan Božović.

On je predložio i da se od Klinike za neurologiju i psihijatriju pribavi kompletan istorijat lečenja Koste, kao i njegov medicinski karton iz doma zdravlja Stari Grad.

Zastupnik tužene škole Sanja Gunjić predložila je saslušanje razredne na okolnosti da li je bilo problema među decom i da li su prijavljivani, zatrim psiholog i pedagog na okolnosti da li je bilo pritužbi Koste na druge i drugih na njega i kakav je rad sa učenicima. Ona je predložila za svedoke spremačicu i nastavnike geografije i fizičkog koji su kobnog jutra bili u školi. 

Republika
Adriana Dukić sahranjena je na Bežanijskom groblju u prisustvu mnogo ljudi

Roditelji proklinju dan kad su rešili da dođu u Srbiju

Adriana Dukić se iz Francuske doselila prošle godine u Beograd sa porodicom, jer im je falila domovina. Imala je francusko državljansvo. Njeni drugari su se divili njenom izgovoru i znanju francuskog jezika na kojem su u školi slušali oko 60 odsto nastave. 

- Adriana je bila vesela, divna i prelepa devojčica. Sanjala je da završi biologiju u Francuskoj i tome je težila. Družila se sa Angelinom Aćimović koja je kao najteže ranjena u masakru malog monstruma i podlegla povredama posle 12 dana borbe za život u rukama lekara. Adrianini roditelji proklinju dan kad su odlučili da se presele u Beograd - ispričao je prijatelj porodice Dukić. 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Neko

01.11.2023 23:08

Odakle im i snage i volje i zelje da traze jos i njihove pare. Ili misle tako ce ih kazniti ili su stvarno fiju pa traze novac..

Tanja

02.11.2023 07:03

@Neko - Neko da vam odgovorim ,to je jedini nacin ,posto je na more krenula sa ćerkom ani 40 dana nije prošlo posto renovira stan besramno i dalje radi u prosveti posto ju ne zanima što nam je oružjem od kuće donetim njen najmladji ubica na svetu streljao decu ,jedini nacin da ih sprečimo da što pre izbrišu u London ili na Havaje da brckaju nogice.

Ivana

06.11.2023 22:08

@Tanja - Kako Vi sve to znate? Svaku njihovu nameru, misao, plan? Ko ste Vi, uopste?

Ivke

02.11.2023 09:54

@Neko - Pa zele da ih uniste a ne da se obogate na njima, ako ne nozes to da shvatis onda ti ne treba ni objasnjavati. Jel ima pravo neko da im zameri sto mrze porodicu ciji ih je trinaestogodisnji sin zavio u crno do kraja zivota? Da se ne desi da jednog dana sve prodaju i zapale preko i zapocnu nov zivot. Nemaju pravo na nov zivot jer je njihov sin odneo mnogo vise od 10 nevinih zivota tog 3. maja. Morace u svakom pogledu da plate najvecu mogucu cenu i opet ce bolje proci nego porodice cija su deca sad 2m pod zemljom.