SEDAM MILIONA EVRA OD ''KOKSA'' PREBACILI U VAKUUM KESAMA: Dušica brojala šuške i ukrupnjavala ih, a njen muž slikao i slao mafijaškom bosu!

Autor:

Hronika

18.10.2023

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizovana kriminalna grupa Ljuba Milovića, optužnicom TOK se tereti da je na ovaj način prošvercovala najmanje 6.865.000,00 evra zarađenih od prodaje droge.

SEDAM MILIONA EVRA OD ''KOKSA'' PREBACILI U VAKUUM KESAMA: Dušica brojala šuške i ukrupnjavala ih, a njen muž slikao i slao mafijaškom bosu!

Foto: Libertas, Privatna arhiva

Prljavi crnogorski policajac Ljubo Milović, pripadnici BIA i MUP bračni par, Dušica i Daniel Jovanović, i još šestorica optuženi su da su organizovani kao kriminalna grupa učestvovali u transportu kokaina koji su prevozili brodovima iz Ekvadora u luku Roterdam i prenosili na skrivene lokacije u zemljama Evropske unije i da su novac od droge prebacivali u Srbiju, Crnu Goru i Hrvatsku.

O nelegalnim poslovima kriminalna grupa se dogovarala preko "Skaja".

Organizovana kriminalna grupa Ljuba Milovića, optužnicom TOK se  tereti da je na ovaj način prošvercovala najmanje 6.865.000,00 evra zarađenih od prodaje droge.

Tužilaštvo navodi po koracima kako se sve odvijalo u do detalja razrađenom planu, od samog transporta droge i njene prodaje. Nju kavački klan kupuje od ekvadoskih proizvođača pa se brodovima,  kontejnerima na teretnjacima, iz Južne Amerike šalje u luke u Belgiji i Holandiji, gde se potom raspoređuje u manje količine i skriva u ranije iznajmljenim štek-stanovima i skladištima.

Ta droga, kako je navedeno u optužnici podignutoj protiv supružnika Jovanović, crnogorskog policajca Ljuba Milovića i još šest osoba, pripadala je upravo prvom čoveku ove grupe, Miloviću kojeg kavački vođa krije u inostranstvu. 

Nakon što bi drogu rasprodali,  novac plaćen za nju su kamionima firme iz Aranđelovca „Blumen Market", koja se i inače bavi transportom robe iz Holandije, dovezli do Beograda. To su činili tako što bi svoje kamione dovezli na jednu adresu u Holandiji i ostavili ga NN licima koji bi novac sakrili u štek mestima vozila.

Potom su kamione sa velikom količinom novca, dovozili do parkinga firme za transport robe na Zrenjaninskom putu u Beogradu, gde su ga preuzimali pripadnici ove kriminalne grupe. Šifra za ovaj posao im je "Salvatore", i novac su skladištili u jednom stanu u Beogradu.
Bračni par Jovanović je iz stana novac vozio u svoj stan na Čukarici i tamo ga slikao i putem aplikacije „Skaj" fotografije slao Ljubu Miloviću. 

Dušica i Daniel Jovanović  su sebi ostavljali deo novca u dogovoru sa Milovićem, a ostatak su ukrupnjavali u  menjačnicama po gradu kako bi ih lakše transportovali u vakumiranim kesama.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading