"PRLJAVE ZNAČKE" SVE NEGIRAJU: Srpski Boni i Klajd će se braniti da su zarad posla proveravali službene podatke i da ih nisu dostavljali kavačkom vođi

Autor:

Hronika

18.10.2023

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O nelegalnim poslovima kriminalna grupa se dogovarala preko aplikacije "Skaja", a sada im se sudi. Evo kako su se izjasnili o krivici.

"PRLJAVE ZNAČKE" SVE NEGIRAJU: Srpski Boni i Klajd će se braniti da su zarad posla proveravali službene podatke i da ih nisu dostavljali kavačkom vođi

Foto: Printskrin: Youtube, Privatna arhiva

Danijel i Dušica Jovanović

Prljavi crnogorski policajac Ljubo MIlović, pripadnici BIA i MUP bračni par, Dušica i Daniel Jovanović, i još šestorica optuženi su da su organizovani kao kriminalna grupa učestvovali u transportu kokaina koji su prevozili brodovima iz Ekvadora u luku Roterdam i prenosili na skrivene lokacije u zemljama Evropske unije i da su novac od droge prebacivali u Srbiju, Crnu Goru i Hrvatsku.

O nelegalnim poslovima kriminalna grupa se dogovarala preko "Skaja".

Izjašnjenje optuženih na optužbe je kratko trajalo i svi su negirali izvršenje krivičnih dela:

Daniel Jovanović je rekao da nije kriv.

- Razumeo sam optužnicu i u potpunosti negiram sve navode i optužbe. Delimično ću se izjasniti na optužbe. NIsma kriv ni za jedno delo od svih koja mi se stavljaju na teret - rekao je doskorašnji policajac.

Sledeći okrivljeni Milivoje Kišić kazao je da nije kriv i da je 1.000 puta pročitao optužnicu, te da će izneti detaljno svoju odbranu.

Dušica Jovanović je rekla da će se o svemu izjasniti. 

- Razumela sam optužnicu,. Nisam učinila nijedno krivično delo i izneću odbranu na glavnom pretresu - rekla je službenica BIA.

Miodrag Pamučina kaže da se ne oseća nimalo krivim i da će izneti odbranu na glavnom pretresu. Takođe i Milan Krstović je ponovio poput prethodnika, da se ne oseća nimalo krivim ni po jednoj tački i da ne priznaje izvršenje dela za koja se tereti. Živojin Filipović je ponovio isto. 

Jugoslav Tintor je posle optuženih rekao da je cela optužnica bazirana na "Skaj" komunikaciji, ali da tužilaštvpo nije proverilo da li ispunjavaju kriterijume u Republici Srbiji. 

Tintor je pozivajući se na zakonske propise u dugom izlaganju objasnio zašto tajna komunikacija sa "Skaja" ne može biti validan dokaz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading