IMAO SAM ODNOSE SA JEDNOM DEVOJKOM U VREME KADA JE NIKOLAŠEVIĆU IZGOREO AUTO: Nastavljeno suđenje Darku Šariću i njegovoj kriminalnoj grupi - evo šta se dešavalo u SPECIJALNOM SUDU!

Autor:

Hronika

16.10.2023

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U današnjem nastavku pretresa predočavaju se dokazi kojim sud raspolaže protiv optuženih.

IMAO SAM ODNOSE SA JEDNOM DEVOJKOM U VREME KADA JE NIKOLAŠEVIĆU IZGOREO AUTO: Nastavljeno suđenje Darku Šariću i njegovoj kriminalnoj grupi - evo šta se dešavalo u SPECIJALNOM SUDU!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić, Privatna arhiva, Shutterstock

Suđenje Darku Šariću i njegovoj organizovanoj grupi od kojih su čak šestorica u bekstvu, danas se nastavilo u Specijalnom sudu u Beogradu. 

Njima se sudi za planiranje ubistva Nebojše Joksovića, ključnog svedoka saradnika u postupku protiv Šarića za međunarodni šverc kokaina, ali i drugih zlodela. Ovaj slučaj se zasniva na porukama sa „skaj" aplikacije koju je Šarić navodno koristio tokom 2020, iako se tada nalazio u pritvoru u Beogradu. 

Na suđenje ovoj grupi sa slobode je danas došao Milutin Radovanović, policajac koji je uhapšen zbog sumnje da je deo kriminalne grupe narkobosa Darka Šarića. On je nedavno izašao iz pritvora pošto je položio jemstvo u od 130.000 evra, u dinarskoj protivvrednosti.

Partner Radovanovića Danilo Dača Stojanović ostao je u pritvoru iako mu je data prilika da se brani sa slobode za jemstvo od 150.000 evra. 

Policajci Milutin Radovanović Mika i Danilo Stojanović Dača u pritvoru su bili od juna 2022. godine kada su uhapšeni kada i Darko Šarić, navijač Urošem Mišić koji je promenio prezime u Radovanović, kao i Šarićev advokat Dejan Lazarević, zbog zločinačkog udruživanja, pokušaja ubistva i drugih krivičnih dela.

TOk ih tereti da su koristeći svoj položaj u MUP Srbije, pomogli da se pokuša diskreditacija Nebojše Joksovića, svedoka saradnika u postupku koji se vodi protiv Šarića zbog šverca narkorika.

U današnjem nastavku pretresa predočavaju se dokazi kojim asu raspolaže protiv optuženih. 

Uroš Radovanović se javio da komentariše fotografije predmeta koji su oduzeti iz njegovog automobila.

- Ne sećam se ove odeće - rekao je na prikazivanje mnoštvo odevnih predmeta.

- Ove patike nisu moje jer su 41, a ja nosim 43. Ove maske su verovatno moje jer su mi bile svuda po kolima, pošto su oduzete u doba korone. E, ove patike su moje, a ovi odevni predmeti koje sam video u gepeku ne znam čije su, ali i da znam ne bih rekao.To nije moj mentalitet da upirem prstom u nekog - rekao je okrivljeni Uroš Radovanović.

Zatim sudija predočava spise na kojima se navodi šta se oduzeli i šta je zabeleženo u pretresu kola Gorana Nikolaševića.

Na više odevnih premdmeta i briseva iz unutrašnjosti Radovanovićevog auta pronađen je razorni eksploziv pentrit.

Na zapisnik o uvidu u ajfon telefon Radovanovića koji je imao instaliranu skaj aplikaciju on kaže da se po savetu advokata neće o tome izjašnjavati u ovoj fazi postupka. Radovanović je prethodno rekao da je spreman na sva pitanja suda da odgovori, ali je njegov branilac Stefan Jokić uticao da promeni odluku.

Na sudu je prikazano oko pet minuta video materijala snimljenog u ulici u kojoj živi Goran Nikolašević kojem je prema optužbi TOK Uroš Radovanović sa Markom Vukićem zapalio Nikolaševićev auto hondu. Radovanović je navodno čuvao stražu.

- Na snimku se vidi čovek koji nešto pali na haubi automobila u 2. 49 noću 9.8. 8i beži. Kola su zgorela. Zatim kako Nikolašević gasi vatru posle nekoliko minuta i stižu policija i vatrogasci , nakon što je prethodne noći isti taj mršavi muškarac obilazio lokaciju i automobil i tom prilikom isto nešto u rukama nosio i zapalio, pa gasio o zid - kazao je sudija o snimcima.

Radovanovićev branilac ističe da tužilaštvo nema dokaze da je Radovanović bio prisutan, odnosno da je čuvao stražu muškarcu koji je snimljen da podmeće eksploziv. 

Radovanović dodaje da nije čudno što su na predmetima u njegovim kolima nađeni njegovi tragovi i da to ne dokazuje njegovu umešanost u zlodelo. Istakao je da predlaže antropološko veštačenje iako je evidentno da on nije na snimcima. 

Radovanović tvrdi da je u noći požara u Valjevu on bio  sa jednom devojkom i da je u to vreme imao nanogicu za drugo delo. 

- Imam snimke od te večeri sa datumom i vremenom u koje je podmetan eksploziv koji bi potvrdili da nisam mogao da učestvujem u ovome. Bio sam sa jednom devojkom u vreme kad je Nikolaševiću izgoreo auto, ali ne mogu zbog njene porodice, roditelja i ostalih da snimke priložim i pokažem pa da oni to vide. To ne bi bilo lepo - rekao je Uroš Mišić.

I Dača položio jemstvo - puštaju ga iz pritvora

Branilac policijskog službenika Danila Stojanovića Dače obavestio je sud da je njegov branjenik položio za jesmtvo nepokretnosti vredne 102.000 evra, kao i 48.000 evra u novcu, koliko je Apelacioni sud da bude garantovani iznos.

Za još nekoliko okrivljenih branioci su tražili ukidanje pritvora, ali je sudsko veće odluku o tome odložilo za 6. novembar kada će biti nastavljen dokazni postupak u ovom slučaju prezentacijom materijala koji terete Aleksandra Boškovića. 

Šarić smršao, Konsiljere bez osmeha

Inače, Darko Šarić je vidno oslabio u pritvoru i nije bio raspoložen, pa je tokom današnjeg ročišta skoro bio bez osmeha, kao i njegov advokat Dejan Lazarević optužen za saučesništvo u ovom slučaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading